Gunoaiele din Sectorul 1 au dus la creșterea cazurilor COVID!? Ciuhodaru: Au reprezentat întotdeauna un risc

Sursa: Facebook Ciprian Ciucu
Sursa: Facebook Ciprian Ciucu

Mormanele de gunoaie din Sectorul 1 al Capitalei ar putea aduce îmbolnăviri suplimentare. Medicul Tudor Ciuhodaru explică. 

”Deșeurile și zonele insalubre au reprezentat întotdeauna un risc pentru sănătate și au fost punctele de plecare a epidemiilor. Deșeurile contaminate biologic trebuie colectate și depozitate și prelucrate în condiții de siguranță, tocmai pentru a nu favoriza transmiterea diferitelor infecții și știți că există protocoale pentru modalitățile de inactivare a acestor tipuri de deșeuri.

Virusul există circa 4-5 zile pe hârtie, 5 zile pe plastic, 4 zile pe sticlă, 8 ore pe mănușile chirurgicale, așa că toate aceste materiale sau obiecte folosite la protecția personală sau utilizate pentru alte activități pot reprezenta o potențială sursă de contaminare. Simpla utilizare a unei măști nu este suficientă pentru a opri infecțiile.

Această practică trebuie însoțită și de spălarea frecventă a mâinilor. În cazul în care se poartă o mască ea trebuie folosită și aruncată corespunzător, colectată corespunzător, astfel să fie limitată transmiterea virusului”, a declarat Tudor Ciuhodaru la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel