Poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa Sud - Agigea au descoperit gunoi din Portugalia, ajuns la Călărași.
Un container cu deşeuri, încărcat din Portugalia pentru o firmă din judeţul Călăraşi, care desfăşoară activităţi de import în România, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa Sud - Agigea, a informat marţi Garda de Coastă.
Garda de Mediu Constanţa a interzis efectuarea importului, marfa respectivă urmând să fie returnată expeditorului.
"În data de 12.04.2021, în urma unor activităţi informative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, a fost descoperit un container încărcat din Portugalia, pentru o firmă de pe raza judeţului Călăraşi care efectua activităţi de import în România. În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, scrap, neconforme cu documentele prezentate autorităţii vamale. În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa", se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, citează Agerpres.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale şi importul ilegal de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu.
La începutul acestei luni, cinci containere cu deşeuri aduse cu vapoarele din Germania şi Canada au fost depistate de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa, deşeurile fiind importate ilegal în România de către două firme din judeţul Prahova şi municipiul Bucureşti. Mărfurile erau declarate în fals ca fiind produse de uz casnic uzate.
Deşi, potrivit documentelor prezentate la autoritatea vamală, containerele conţineau produse din material plastic inutilizabile, în interior au fost găsite deşeuri lemnoase, metalice, precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News