EXCLUSIV  Gușă și Chirieac, despre avantajul lui Cioloș la vârful USR PLUS. ”Barna s-a îmbolnăvit prea devreme, și nici nu se tratează, de aroganță galopantă”

Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit despre avantajul lui Dacian Cioloș, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV. Analistul politic Bogdan Chirieac i-a confirmat ipoteza. 

"Mie mi se pare că partidul USR PLUS și-ar găsi un ritm mai bun cu Dacian Cioloș decât cu Dan Barna. Dacian Cioloș e mai bine susținut, mai experimentat. Nu contează că e și susținere externă, asta e. Orice partid care se respectă trebuie să aibă o mare susținere externă în România.

Din păcate, PSD nu mai are suficientă susținere externă astăzi, dar cu susținerea aia externă poți să negociezi pentru România. A, că nu negociezi pentru România, te judecăm apoi, dar deocamdată susținerea externă pentru un partid nu este un defect, ci din contră, înseamnă o relaționare și un suport extern necesar în geopolitică în mod evident", a declarat Cozmin Gușă, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea "Deferiți Mass Media".

Val Vâlcu a intervenit ”Dar intrarea la guvernare a lui Cioloș, în momentul în care Guvernul merge cum merge, criza este cât este și el vrea să candideze în 2024, nu ar fi contra-productivă?”. 

"Nu, că el vrea să intre la guvernare, dar numai partidul. El își păstrează un rol. Nu se duce nici în Guvern, pleacă în schimb de la Bruxelles din funcția de lider al Renew Europe. Cred că Cioloș visează la o candidatură și nu crede că l-ar împiedica treaba asta. Din contră, faptul că care acces la guvernare l-ar întări și se mai bazează și pe faptul că liberalii au acum un prezidențial mai slab decât el și ținând fața guvernării, oricare ar veni din partea liberalilor, ar porni de pe locul trei. Deocamdată, până când se hotărăște Laura Codruța Kovesi să candideze, Cioloș e avantajat. Dacă se hotărăște Kovesi să candideze, atunci trebuie să-i cedeze locul", a completat Cozmin Gușă.

Bogdan Chirieac, despre Dan Barna: S-a îmbolnăvit mult prea devreme, și nici nu se tratează, de aroganță galopantă

"Dacian Cioloș pleacă cu o șansă reală la președinția României în 2024. Și eu sunt de acord cu tine, Cozmin, cred că USR ar căpăta mult mai multă coerență, greutate, consistență, sprijin internațional, dacă Dacian Cioloș ar fi ales președinte (n.r. al USR PLUS), spre deosebire de Dan Barna, care nu e un lider rău, doar că s-a îmbolnăvit mult prea devreme, și nici nu se tratează, de aroganță galopantă. Ăsta e singurul defect major al lui Dan Barna.

Boala asta de aroganță galopantă, nu știu cine i-a impus-o lui Dan Barna, probabil modelul Klaus Iohannis, care are același tip de aroganță, numai că pentru el e mai potrivită, faptul că e etic german e altfel văzut de majoritate. Lui Iohannis i se mai potrivește cumva tipul ăsta de aroganță imperială, dar lui Dan Barna nu! Nu a înțeles lucrul ăsta și cred că aici sunt problemele. Dar cu Dacian Cioloș președinte USR a putea să stea la masă alături de Cîțu, Marcel Ciolacu, George Simion...", a adăugat analistul politic Bogdan Chirieac.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel