Aceste fursecuri de ovăz sunt perfecte pentru micul dejun sau o pauză de ceai. Se prepară foarte ușor.
Aceste fursecuri de ovăz sunt perfecte pentru micul dejun sau o pauză de ceai. Se prepară foarte ușor, conform retete-usoare.eu.
– 220 g de fulgi de ovăz;
– 140 g de unt;
– 2 ouă;
– 180 g de zahăr;
– 150 g de făină;
– 10 g de praf de copt;
– 1 praf de sare.
1. Prăjiți fulgii de ovăz pe o tigaie încinsă timp de 6-7 minute. Transferați-i într-un recipient și lăsați-i să se răcească.
2. După aceasta, turnați-i în vasul unui robot de bucătărie și măcinați-i.
3. Bateți într-un bol adânc untul de temperatura camerei cu sarea și zahărul. Folosiți mixerul pornit la viteză medie. Apoi adăugați ouăle și mai amestecați puțin.
4. Turnați fulgii măcinați de ovăz în bol și încorporați-i cu o spatulă.
5. Cerneți făina și praful de copt direct în bol și amestecați. O puteți face în câteva etape.
6. Acoperiți vasul cu o folie alimentară și puneți-l pentru 15 minute în congelator.
7. Luați câte puțin aluat cu ajutorul unei linguri pentru înghețată și amplasați biluțele obținute de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, păstrând distanța între ele, pentru ca biscuiții să nu se lipească în timpul coacerii.
8. Coaceți fursecurile timp de 15-16 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
9. Transferați-le pe un platou, lăsați-le să se răcească și serviți-le cu plăcere alături de o cană de ceai fierbinte sau lapte. Sunt atât de gustoși, încât se vor topi în gură!
VEZI ȘI: Rețetă simplă și ieftină. Gogoși spiralate din aluat dospit
INGREDIENTE:
– 500 g de făină;
– 250 ml de lapte călduț;
– 1 lingură de drojdie uscată;
– 2 linguri de zahăr;
– 1 linguriță de sare;
– 1 ou;
– 40 g de unt;
– 4 g de praf de copt;
– zahăr
MOD DE PREPARARE:
1. Pregătiți aluatul: adăugați laptele călduț și drojdia uscată într-un bol. Amestecați ușor cu un tel, apoi adăugați zahărul, sarea și oul și încorporați ingredientele între ele.
2. Adăugați untul și amestecați din nou. Apoi adăugați praful de copt cernut împreună cu făina și frământați aluatul. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de o oră într-un loc cald.
3. Transferați bila de aluat pe masa curată de lucru, împărțiți-o în 10 părți egale, modelându-le în formă de biluțe. Lăsați-le pe masă să se „odihnească” timp de 15 minute.
4. Luați câte o biluță și rulați-o într-un fâșie de aluat. Așezați-o în formă de spirală pe un pătrat din hârtie de copt. Procedați astfel cu toate biluțele. Acoperiți-le pe toate cu un prosop de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 15 minute.
5. După aceasta, puneți câte o gogoașă cu tot cu hârtie într-o cratiță încinsă cu mult ulei și prăjiți-le la foc moderat pe ambele părți, până se vor rumeni. Când le veți întoarce pe partea cealaltă, să îndepărtați hârtia.
6. Transferați gogoșii pe un platou, înmuiați-i în zahăr pe ambele părți și serviți-i cu multă plăcere!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu