Gutuia, singurul fruct care învinge lăcomia. În ce combinație o recomandă Mihaela Bilic: E cu adevărat delicioasă

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @azerbaijan_stockers
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @azerbaijan_stockers

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce gutuia este singurul fruct în fața căruia lăcomia se recunoaște învinsă.

Gutuia este cunoscută pentru gustul său distinct, acrișor și parfumat. Fructul este, în mod tradițional, utilizat în preparate culinare și în industria alimentară pentru a face gemuri, dulcețuri, compoturi, și alte produse. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care sunt multiplele beneficii ale gutuilor.

„Galbenă gutuie, dulce-amăruie, lampă la fereastră, toată iarna noastră”

„Așa da, ca lumină la fereastră sau parfum pentru cameră, să tot folosești fructele! Nu sunt o fană a fructelor, nu pentru că n-ar fi bune, ci pentru că fac poftă de mâncare și îngrașă. Sigur, totul ține de cantitate, dar eu n-am reușit încă să mănânc cireșele sau boabele de strugure numărate, doar cât încap într-un pumn

Sigurul fruct în fața căruia lăcomia se recunoaște învinsă, este gutuia: pe ea nu o poți mânca nici repede, nici în cantitate mare, dacă nu vrei să sfârșești înecat! Pe lângă lecția moderației și a mestecatului îndelungat, gutuia are multe beneficii: vitamina C cât să pună în umbră toate citricele, cu kiwi la un loc! Din cauza asta și se înnegrește imediat ce e tăiată, vitamina C care se oxidează la contactul cu aerul.

Apoi gutuia are fibre solubile (pectine) din belșug, fibre ce se umflă și se transformă în gel la contactul cu apa. Nu întâmplător gutuia e folosită ca agent de gelifiere, dar are și avantajul că ține stomacul plin și alungă foamea. Nu în ultimul rând gutuia are puțină fructoză, puține calorii și indice glicemic mic, adică e prietena siluetei și a celor cu diabet.", a scris medicul. 

2. Sursă foto... (dulceata-de-gutui_80130200.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @azerbaijan_stockers

Noi mâncăm gutuia ca atare, însă în alte țări nu se consumă crudă, proaspătă, ci doar gătită, făcută dulceață, gem, peltea…

Să nu uitați de ea, e un desert dietetic de sezon. Iar dacă aveți în cămară gem de gutui, vă fac o recomandare: merge de minune cu câteva bucățele de telemea sărată, combinația dulce-sărat e cu adevărat delicioasă.", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

3. Sursa foto... (mihaela-bilic-fb_59119000.jpg)

Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel