Cu toate că președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea de premier a PSD, iar România pare să fi ieșit din criza politică de după moțiunea de cenzură în urma învestirii Guvernului Tudose, totuși, sunt anunțate din nou proteste în Piața Victoriei.
Dezamăgiți de deciziile CCR, dar și de numirea în funcția de premier a lui Mihai Tudose, organizatorii cheamă lumea în stradă astăzi. Astfel, protestatarii se vor întâlni la Piața Victoriei în cursul acestei serii, urmând ulterior să pornească în marș către Piața Romană, Piața Universității, Parlament și CCR.
Protestele sunt organizate de ”600000 pentru Rezistență” și ”Corupția ucide”.
”Duminica avem in fata noastra doua optiuni.
Optiunea #1 – Ne gasim o scuza, un pretext si nu participam la mars.
In cele din urma, un om in plus sau in minus nu va face o diferenta.
Ne vedem de ale noastre, discutam cu prietenii ca “Da, n-am mai iesit la mars, lasa, ca se descurca si fara mine.” Daca crezi ca esti singurul care gandeste asta, te inseli.
Drumul spre schimbare este pavat cu indoieli si fiecare dintre noi a gandit asa odata cand a venit vorba de un protest.
Asa au gandit si cei 60% care nu au venit la urne în decembrie 2016. Sa repetam oare aceeasi greseala?
Din fericire, exista Optiunea #2.
Iesim la protest, aratam public ca nu suntem dispusi sa acceptam coruptia, ca vrem un viitor mai bun si sa oferim un mesaj celor care se indoiesc ca schimbarea este posibila
– Da, schimbarea este posibila. Incepe cu noi si doar trebuie sa avem curajul si speranta sa nu ne lasam batuti foarte usor.
Politicienii corupti vor merge pana in panzele albe ca sa isi apere interesele, nu vor renunta usor, mai ales ca acum au o validare electorala”, se arată pe pagina de Facebook, Corupția Ucide.
Contactat în exclusivitate de DC News, sociologul Marius Pieleanu nu consideră legitimă această acțiune.
”E puțin probabil că vor mai fi proteste de amploarea celor din februarie. S-ar putea să iasă doar nucleul dur. Mai mult, nu au niciun motiv fundamental. Faptul că PSD și-a nominalizat în Mihai Tudose premierul nu înseamnă că strada are dreptul să își impună propriul nume.
Nu cred că în spatele lor sunt corporații sau partide politice. Cred că e vorba de o categorie de populație care e obișnuită să se manifesteze astfel. Adică la orice nemulțumire să se mobilizeze. Este o modă firește.
Nu cred că vor reuși. Pe lângă faptul că acesta nu este un motiv de ieșit în stradă, este și o căldură care va împiedica mobilizarea”, a transmis Marius Pieleanu pentru DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News