Guvernul a aprobat menţinerea impozitării suplimentare pentru mai multe case şi maşini, în 2012

autoturisme-furate-
autoturisme-furate-

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Guvernului, că Executivul a aprobat menţinerea, pentru 2012, a impozitării suplimentare a persoanelor care au mai multe case, precum şi a deţinătorilor de maşini "sofisticate", respectiv a căror capacitate cilindrică depăşeşte 2.000 de cm.

„Am decis în Guvern să menţinem şi în 2012 sistemul actual de impozitare a clădirilor şi mijloacelor de transport. Altfel spus, cei care au mai multe case, mai multe proprietăţi, sau maşini sofisticate plătesc mai mulţi bani la bugetul de stat. Menţinem acelaşi regim de impozitare aşa cum a fost în 2011“, a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

Premierul a subliniat că în legea trimisă Parlamentului impozitarea suplimentară a fost prevăzut să se aplice doar pentru anul în curs, dar Coaliţia şi Guvernul au decis menţinerea acesteia şi pentru anul viitor.

În vara anului trecut, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 centimetri cubi să fie dublat, iar persoanele care deţin în proprietate mai multe clădiri să achite impozite majorate cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire în afara adresei de domiciliu şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara adresei de domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel