Guvernul a luat o decizie privind salariile unor categorii de personal din justiție

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Executivul a adoptat, vineri, o Ordonanţă de Urgenţă privind salariile grefierilor şi ale altor categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, a personalului de instruire propriu, dar şi a personalului de instruire colaborator din cadrul Şcolii Naţionale de Grefieri.

Pe data de 12 iulie 2024 urmează să intre în vigoare Legea 11/2024 cu privire la statutul grefierilor şi a altor categorii de personal care ocupă funcţii de specialitate în cadrul instanţelor judecătoreşti, al parchetelor de pe lângă acestea şi al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice.

"Până la elaborarea şi la aplicarea noii legi de salarizare pentru personalul din sistemul public, adoptarea prezentei reglementări este necesară pentru a implementa în mod eficient şi echitabil prevederile Legii nr. 11/2024 sub aspectul salarizării personalului aflat în funcţie sau reîncadrat", conform unui comunicat al Guvernului.

Ce se reglementează


Prin acest act normativ se reglementează salarizarea funcţiilor rezultate ca urmare a transformărilor prevăzute de Legea 11/2024, în modul acesta "să menţină nivelurile de salarizare actuale, astfel încât să nu se producă majorări de cheltuieli salariale care ar putea destabiliza bugetul".

De asemenea, se reglementează salarizarea formatorilor cu normă întreagă proveniţi din rândurile grefierilor cu studii superioare juridice şi a personalului de instruire colaborator al Şcolii Naţionale de Grefieri la plata cu ora. Guvernul menționează că se acoperă astfel un vid legislativ care ar avea drept consecinţă imposibilitatea salarizării acestora, după 12 iulie, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel