Guvernul alocă fonduri de sprijin pentru Aeroportul Internaţional Sibiu

aeroport-sibiu
aeroport-sibiu

Guvernul alocă aproape 4 milioane de lei sprijin financiar pentru Aeroportul Internaţional Sibiu.

Guvernul României a aprobat în şedinţa de ieri, 19 august, schema de ajutor de stat pentru sprijinirea aeroporturilor regionale. De această măsură va beneficia şi Aeroportul Internaţional Sibiu, şi va compensa pagubele provocate de criza COVID-19.

"O veste foarte bună pentru Aeroportul Internaţional Sibiu care a fost afectat în această perioadă, ca şi celelalte aeroporturi, de criza provocată de pandemie. Această măsura arată încă o dată că Guvernul PNL este receptiv la solicitările din judeţul Sibiu, si mai ales că acţionează cu promptitudine pentru a le rezolva", a declarat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Acoperă pierderile economice 



Valoarea alocată Aeroportului Internaţional Sibiu va fi de aproape 4 milioane de lei şi acoperă pierderile economice pe care le-a înregistrat aeroportul în perioada 16.03-30.06.2020, când traficul aerian a scăzut cu 51,69% în luna martie, cu 94,46% în luna aprilie şi cu 93,15% în luna mai.

De asemenea, în luna iulie, Consiliul Judeţean Sibiu a aprobat un sprijin financiar în valoare de 1,79 milioane de lei pentru susţinerea cheltuielilor non-economice cum ar fi: plata salariilor, servicii de pază, servicii de mentenanţă echipamente de securitate, cotizaţia către Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel