Guvernul anunţă ajutoare de urgență de peste 1,8 milioane lei pentru românii vulnerabili

Foto: Pixabay, de Septimiu
Foto: Pixabay, de Septimiu

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență de peste 1,8 milioane lei pentru sprijinirea a 423 de familii și persoane singure cu probleme sociale grave, a anunțat miercuri Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

 

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.867.500 lei pentru sprijinirea a 423 de familii și persoane singure, care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii, alunecări de teren, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, astfel:

- 471.500 lei pentru 75 familii și persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din județele: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Timiș, Vaslui și Vrancea;

- 42.500 lei pentru 13 familii care se confruntă cu situații de necesitate cauzate de alunecări de teren, din județele Buzău, Dâmbovița și Gorj (cutremur);

- 1.353.500 lei pentru 335 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgență se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, transmite instituţia într-un comunicat.

VEZI ȘI: Guvernul a modificat Legea dialogului social și Codul Muncii. Detalii aici

Guvernul flexibilizează și încurajează negocierile colective la nivel de sector de activitate, prin modificările aduse Legii dialogului social și Codului Muncii, a anunțat, miercuri, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Guvernul a adus astăzi o serie de modificări și completări legislației privind dialogul social - Legea nr. 367/2022 și Codului Muncii -  Legea nr. 53/2003, printr-o ordonanță de urgență  care armonizează acest cadru legislativ și care flexibilizează și încurajează negocierile colective la nivel de sector de activitate.  

Au fost astfel reglementate și definite mai clar părțile care inițiază și participă la negocierea colectivă sectorială, la fiecare nivel de negociere, unitate, grup de unități, sectorial și național, atât pentru mediul public, cât și pentru mediul privat.

Decizia a fost luată pentru a putea fi duse la îndeplinire Recomandările de țară primite din partea Comisiei Europene în perioada 2016-2022, cele ale Organizației Internaționale a Muncii din 2015, 2018, 2022 și dispozițiile prevăzute prin Programul Național de Redresare și Reziliență și pentru a elimina orice alte lacune legislative care pot genera efecte negative la nivel economic pe piața muncii.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/guvernul-a-modificat-legea-dialogului-social-si-codul-muncii_917454.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel