CNAS nu a plătit farmaciilor datoriile pentru medicamentele compensate de un an de zile. Acestea se ridică deja la 535 de milioane de lei. Farmaciștilor nu li se primesc rețetele, ceea naşte bănuiala că nu se dorește raportarea la forurile internaționale a acestor datorii care ar putea crește deficitul și care sunt astfel mascate. În paralel, CNAS a decis ca, de la 1 aprilie, toate tratamentele perfuzabile - folosite în special în cazul cancerului și diabetului - să nu se mai găsească în farmaciile cu circuit deschis, ci numai în spitale. Numai că la farmaciile spitalelor lipsesc cu desăvârșire.
„Când premierul Boc a vorbit despre cheltuielile din sănătate, farmaciștii au întrebat dacă sunt incluși și cei 535 de milioane de lei pentru retetele eliberate în cadrul programelor de oncologie și diabet. Aceste datorii nu s-au mai plătit din iunie 2010, iar farmaciștilor nu li s-au primit rețetele. Probabil că ceea ce intenționează Guvernul este să nu raporteze aceste cheltuieli mai departe către forurile internaționale”, a declarat pentru De Ce News Clara Popescu, vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România.
Citește și:
Băsescu îi învață pe democrat liberali cum se manipulează cifrele din bugetFiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu