Guvernul britanic discută blocarea accesului la Facebook, Twitter şi BlackBerry Messenger pentru a opri incitarea la violenţă

Facebook
Facebook

Guvernul britanic reflectează la posibilitatea de a împiedica utilizarea reţelelor de socializare şi a serviciilor de mesagerie de către persoanele care le folosesc în scopuri infracţionale sau pentru a incita la violenţă, a anunţat joi premierul David Cameron.

„Toţi cei care au asistat la aceste acte teribile (violenţele din ultimele zile-n.r.) au fost frapaţi de faptul că acestea au fost organizate prin intermediul reţelelor de socializare“, a explicat premierul în faţa parlamentarilor, convocaţi în sesiune extraordinară, transmite Mediafax.

"Fluxurile gratuite de informaţii pot fi foarte benefice, dar ele pot fi folosite şi pentru a comite infracţiuni", a subliniat el. "Şi când oamenii se servesc de reţelele de socializare pentru a comite violenţe, trebuie să-i oprim", a adăugat acesta.

"Lucrăm cu poliţia, serviciile de informaţii şi industria pentru a vedea dacă ar fi înţelept să împiedicăm oamenii să comunice prin intermediul acestor site-uri şi servicii, atunci când ştim că se pregătesc să comită violenţe, crime sau tulburări", a precizat Cameron.

În timpul celor patru nopţi de violenţe care au afectat Marea Britanie începând de sâmbătă seara, poliţia a monitorizat reţelele de socializare, folosite adesea de atacatori pentru a se organiza.

Numeroase persoane suspectate că au folosit Facebook, Twitter şi mesageria BlackBerry Messenger (BBM) pentru a incita la violenţă au fost arestate în ultimele zile.

Mesageria aproape instantanee şi gratuită a telefoanelor mobile BlackBerry este apreciată de autorii violenţelor pentru că este criptată.

Joi, un tânăr de 27 de ani a compărut în justiţie pentru că a postat un mesaj pe Facebook în care scria: "Organizăm o revoltă la Hastings", un oraş din sudul Angliei: "Cine mai vine?".

Citeşte şi:

Haos la tribunalele britanice. Instanţele lucrează non stop pentru judecarea participanţilor la revolte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel