Guvernul de la Atena, ferm cu anti-vaxxerii: Nu putem fi ținuți ostatici de astfel de opinii

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Autoritățile din Grecia iau măsuri ferme împotriva persoanelor care nu se vaccinează. 

Alegeri prezidentiale 2024

Guvernul grec a transmis încă o dată luni că persoanele care nu se vaccinează nu vor beneficia de circumstanţe atenuante în implementarea planului de criză de combatere a coronavirusului din toamnă, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Din nefericire, unii cetăţeni resping vaccinarea împotriva COVID-19, a declarat luni la Atena purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Giannis Oikonomou.

Motivele sunt cunoscute



Motivele pentru acest lucru sunt cunoscute, a spus el, dar nu sunt acceptate de comunitatea ştiinţifică, de majoritatea cetăţenilor sau de guvern. "Societatea nu poate aștepta şi în special nu poate fi ţinută ostatică de astfel de opinii", a spus Oikonomou.

Marţi, guvernul grec intenţionează să anunţe noi măsuri anti-coronavirus pentru această toamnă.

În contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, Atena este într-o situaţie dificilă. Totuşi, guvernul a subliniat în mai multe rânduri că nu vrea să impună un nou "lockdown".

Ce se va interzice celor nevaccinați



În schimb, celor nevaccinaţi li se va interzice accesul în zonele de interior din sectorul de cultură-divertisment. Cluburile, cinematografele, teatrele şi restaurantele este posibil să devină inaccesibile celor care nu s-au vaccinat.

În Grecia, vaccinarea este deja obligatorie pentru angajaţii din sănătate şi armată. Cei care nu se vaccinează în aceste sectoare sunt concediaţi fără compensaţii.

În sectorul educaţiei nu a fost introdusă vaccinarea obligatorie pentru profesori. În schimb, aceştia trebuie testaţi de două ori pe săptămână pentru depistarea COVID-19.

Germania nu se va mai raporta la rata de incidenţă

Germania a decis să nu mai folosească rata de incidenţă pentru a lua decizii asupra impunerii de restricţii împotriva pandemiei cu noul coronavirus, urmând să treacă la folosirea ratei de spitalizare ca indicator cheie cu privire la gradul de ocupare al spitalelor, transmite luni Reuters care citează surse guvernamentale de la Berlin.

Rata incidenţei calculată pe şapte zile a fost utilizată ca indicator pentru a determina dacă trebuie impuse restricţii sau dacă acestea pot fi ridicate. Astfel, au fost convenite praguri de infectare de 35, 50 şi 100 de infecţii la 100.000 de persoane, care odată atinse duceau la operarea de modificări asupra restricţiilor impuse în societate.

Germania a raportat luni 3.668 de noi infecţii COVID-19 şi o rată a incidenţei în ultimele şapte zile de 56,4, conform Institutului Robert Koch pentru Boli Infecţioase. Conform datelor oficiale, aproximativ 59% din populaţia germană este complet vaccinată, iar 64% dintre germani au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel