Guvernul dorește să înceapă construirea metroului din Cluj-Napoca. S-au alocat 283 milioane lei pentru exproprierile necesare

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

În şedinţa de joi, Guvernul a aprobat exproprierea a 486 de imobile proprietate privată, cu o sumă de 283 milioane lei, pentru construirea metroului din Cluj-Napoca.

 

Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Tren metropolitan Gilău - Floreşti - Cluj-Napoca - Baciu - Apahida - Jucu - Bonţida - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj".

De asemenea, a fost aprobată și lista imobilelor proprietate publică a statului, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării

De asemenea, a fost aprobată lista imobilelor proprietate publică a statului, precum şi lista imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ - teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării.

Pentru declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării, Guvernul a aprobat suma de 283,2 milioane lei, aferentă unui număr de 486 imobile, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel