Guvernul dotează Poliţia Română, pentru a creşte siguranţa rutieră. A alocat 460 milioane lei

Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română

Proiectul HeliPol a fost aprobat în şedinţa de Guvern. 

Guvernul a aprobat, joi, proiectul 'HeliPol', care prevede achiziţii pentru dotarea Poliţiei Române în valoare de aproape 460 de milioane de lei în vederea creşterii siguranţei traficului rutier, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

"Va fi dezvoltat proiectul 'HeliPol', ce prevede investiţii în valoare de aproape 460 de milioane de lei. Concret, sunt avute în vedere punerea în funcţiune, achiziţia şi punerea la dispoziţia Ministerului de Interne a trei elicoptere, 200 de autospeciale, 75 de motociclete, kituri de semnalizare rutieră şi sisteme de cercetare la faţa locului a accidentelor rutiere. (...) Acest proiect se derulează de către Ministerul de Interne şi este finanţat 85% din fonduri externe nerambursabile", a declarat Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că în cadrul proiectului vor fi achiziţionate şi noi echipamente de comunicaţii prin satelit.

"Este vorba despre un hub satelitar de comunicaţii, practic o infrastructură care va permite echipelor de pe teren să comunice într-un sistem sigur situaţii de urgenţă sau unele de control firesc al traficului rutier", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, scrie Agerpres.

"Vrem ca românii să meargă în siguranţă nu doar cu trenul, ci şi cu maşina, mai ales că suntem în vremea concediilor. Şi domnul vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, propune astfel un proiect foarte important, numit HeliPol. Vrem să creştem gradul de siguranţă pe şosele printr-un concept integrat, realizat mai ales pe banii europeni. Este pentru prima oară când există această abordare în România. Poliţia Română va spori monitorizarea şi gestionarea traficului rutier, folosim noi echipamente de comunicaţii prin satelit şi alte tehnologii. Suntem încă, din păcate, pe unul dintre primele locuri în Europa la numărul victimelor din accidente rutiere şi de aceea consider că acest proiect este efectiv vital", a declarat şi premierul Marcel Ciolacu înainte de şedinţa de Guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel