Guvernul estimează o creştere PIB în trimestrul II de 0,3-0,4% şi o inflaţie de 4,8% în acest an

statistici
statistici

Guvernul estimează pentru trimestrul al doilea o creştere a Produsului Intern Brut cu 0,3-0,4% faţă de primul trimestru şi o rată a inflaţiei la sfârşitul anului de 4,8%, sub prognoza BNR, au declarat surse guvernamentale.

Cifrele au fost discutate în întâlnirile avute sâmbătă şi duminică de reprezentanţii Guvernului cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, la care a participat şi premierul Emil Boc, au arătat sursele, citate de Mediafax.

Oficialii guvernamentali au transmis că datele existente privind evoluţia economiei permit menţinerea ţintei de creştere cu 1,5% a Produsului Intern Brut (PIB) în acest an faţă de 2010 şi indică o nouă creştere economică în al doilea trimestru.

"Dacă activitatea din luna iunie se menţine la nivelul din luna mai, Guvernul estimează că Produsul Intern Brut din trimestrul II ar putea fi cu 0,3-0,4% peste cel din trimestrul I şi cu aproape 1,5% peste cel din trimestrul similar al anului trecut", au arătat sursele.

În privinţa inflaţiei, Guvernul prognozează pentru sfârşitul anului o rată de 4,8%, cu 1,6 puncte faţă de estimarea utilizată la elaborarea bugetului pe 2011, la finele anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel