Guvernul Franței alocă 200 de milioane de euro pentru distrugerea sticlelor de vin nevândute

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Guvernul francez alocă 200 de milioane de euro pentru a distruge surplusul de vin și pentru a sprijini producătorii.

Decizia vine pe fondul unui cocktail de probleme pentru industrie, inclusiv o scădere a cererii de vin, pe măsură ce tot mai mulți oameni beau bere artizanală, scrie BBC.

Supraproducția și criza costului vieții afectează, de asemenea, industria.

Cea mai mare parte a celor 200 de milioane de euro vor fi folosite pentru a cumpăra stocuri în exces, alcoolul fiind vândut pentru a fi utilizat în articole precum dezinfectant pentru mâini, produse de curățare și parfum.

În încercarea de a reduce supraproducția, banii vor fi, de asemenea, disponibili pentru ca viticultorii să facă tranziția la alte recolte, cum ar fi măslinele.

„În direcționarea banilor spre industrie, Guvernul Franței își propune să oprească „scăderea prețurilor... pentru ca producătorii de vin să poată găsi din nou surse de venit”, a spus ministrul Agriculturii, Marc Fesneau.

În ciuda ajutorului financiar - un fond inițial al UE de 160 de milioane de euro pe care guvernul francez l-a depășit până la 200 de milioane de euro - industria de vin trebuie să „prevadă în viitor, să se gândească la schimbările consumatorilor... și să se adapteze”, a adăugat el.

Datele Comisiei Europene pentru anul acesta, până în iunie, arată că consumul de vin a scăzut cu 7% în Italia, 10% în Spania, 15% în Franța, 22% în Germania și 34% în Portugalia, în timp ce producția de vin din bloc - cea mai mare vin din lume - a crescut cu 4%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel