Guvernul Germaniei a aprobat legalizarea posesiei de canabis.
Guvernul Germaniei a votat, miercuri, planurile de legalizare a posesiei de canabis, precum și a cluburilor comunitare de cultivare care să deservească comunitățile locale, a anunțat ministrul Sănătății, Karl Lauterbach.
Prezentându-și planurile reporterilor la Berlin, Lauterbach a declarat că legea ar trebui să fie adoptată de Bundestag după vacanța de vară și să intre în vigoare la începutul anului 2024. El a precizat că nu se așteaptă la schimbări majore din partea parlamentului, scrie Politico.
Propunerea ar permite persoanelor de peste 18 ani să cultive până la trei plante de canabis pentru consumul personal și să dețină până la 25 de grame.
În plus, aceștia ar putea să cultive canabis în comun și necomercial în cadrul unor asociații de cultivare, cunoscute sub numele de ”cluburi de canabis”, și să-l vândă membrilor lor.
Aceste grupuri pot avea până la 500 de membri și nu pot distribui mai mult de 25 de grame pe zi și până la un maxim de 50 de grame pe lună fiecărui membru.
Reguli mai stricte se aplică tinerilor adulți cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani. Aceștia au voie să primească prin intermediul acestor asociații doar până la 30 de grame pe lună, cu un conținut maxim de THC - substanța psihoactivă din canabis - de 10 %.
Ministrul Sănătății a declarat că scopul este de a reduce piața neagră și criminalitatea legată de droguri, de a limita traficul de substanțe modificate sau toxice și de a reduce numărul de consumatori.
Lauterbach a calificat proiectul drept ”cea mai bună încercare de legalizare a canabisului de până acum”, făcând referire la liberalizările din Olanda, unele state americane și Canada.
În paralel cu procesul legislativ, Ministerul Sănătății va lansa o campanie educațională.
”Consumul de canabis va fi legalizat. Ea rămâne în continuare periculoasă. Faptul că am voie să cumpăr maximum 50 de grame pe lună nu înseamnă că trebuie să consum 50 de grame”, a declarat Lauterbach.
Citește și: La ce boli ajută canabisul. Ciuhodaru: Nu vindecă, doar ameliorează. E legal în România încă din 2013
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu