Guvernul înființează o super-agenție cu venituri uriașe. Angajații AMEPIP vor primi sporuri de 50%

foto gov.ro
foto gov.ro

Guvernul României va înființa Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP).

Pe agenda ședinței de guvern de joi, 27 iulie 2023, Executivul are și o hotărâre privind înființarea și funcționarea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP).

Aceasta este o super-agenție care va gestiona companiile de stat.

CITEȘTE ȘI       ---      Crește valoarea bonurilor de masă la 35 de lei. Decizie în ședința de Guvern, joi

Veniturile AMEPIP vor fi uriașe

Tariful de monitorizare va fi de până la 0,1% din veniturile totale ale companiilor de stat, plus 30% din amenzile aplicate companiilor de stat care nu îndeplinesc diferite condiții.

De asemenea, bugetarii care vor fi angajați în cadrul AMEPIP vor primi sporuri de 50%, conform notei de funamentare.

„Personalul Agenției este format din funcționari publici și personal contractual. Numărul maxim de posturi al Agenției este de 88, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferent acestora. Salarizarea se realizează la nivelul maxim al drepturilor salariale prevăzut pentru funcțiile publice din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, majorat cu 50%, prin derogare de la prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare“, se arată în text.

Numărul de posturi din cadrul Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) este de 88, iar agenția va avea la dispoziție și 8 mașini.

Președintele și vicepreședinții Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice sunt numiți prin decizie a premierului, la propunerea secretarului general al Guvernului, după un proces de selecție. Secretar general al guvernului condus de Marcel Ciolacu (PSD) este Mircea Abrudean (PNL).

Hotărârea de Guvern poate fi accesată AICI.

Înființarea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP)  vine pe fondul discuțiilor privitoare la măsurile fiscale pe care Guvernul României vrea să le ia pentru a crește veniturile bugetare.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Deficitul bugetar al României sare de 7% dacă nu se iau măsuri chiar în această săptămână. Remus Borza anunță catastrofa: Pierdem 80 de miliarde de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel