Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea educaţiei

UPDATE Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea educaţiei, a anunţat premierul Emil Boc la finalul şedinţei, procedurile urmând să fie demarate începând cu ziua de miercuri.

Premierul Boc a precizat că Executivul va promova forma legii adoptată de Camera Deputaţilor, dar că îşi manifestă disponibilitatea de a analiza toate amendamentele depuse de către parlamentari.  Şeful Guvernului a susţinut că a apelat la "procedura tăioasă" a angajării răspunderii în condiţiile în care proiectul legii educaţiei este blocat în Parlament şi orice tergiversare a adoptării nu este benefică modernizării sistemului educaţional. El a arătat totodată că, la precedenta încercare a Guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru legea educaţiei, Curtea Constituţională a indicat că procedura nu este posibilă fără o "dezbatere publică suficientă" a actului normativ, ceea ce acum nu este cazul.

----------------------------------

Guvernul urmează să îşi asume răspunderea pe proiectul legii educaţiei şi pe cel privind salarizarea unitară, au decis membrii Coaliţiei la şedinţa de luni, stabilită după consultările de la Cotroceni.

emil boc

"La această oră se aşteaptă ca Guvernul să se reunească în şedinţă la ora 16.00, pentru a hotărî angajarea răspunderii asupra legii educaţiei. Urmează să fie luată o decizie finală privind momentul şedinţei de guvern", au declarat surse din interiorul Coaliţiei, citate de Mediafax. Şedinţa de guvern nu a fost încă anunţată oficial până la această oră de către reprezentanţii Executivului.

Aceeaşi procedură va fi urmată săptămâna viitoare, când Guvernul intenţionează să ia decizia angajării răspunderii pe proiectul legii salarizării unitare.

Sursele participante la şedinţa coaliţiei au apreciat că, angajându-şi răspunderea de două ori, Guvernul oferă opoziţiei posibilitatea să vină cu două moţiuni de cenzură pe legea educaţiei şi legea salarizării şi mai dă dreptul la o a treia moţiune de cenzură. "Aceasta arată că Guvernul are foarte mare încredere în majoritatea parlamentară. Opoziţia nu vrea să-şi asume răspunderea guvernării, ci face doar un joc de imagine", au apreciat surse din coaliţie.

Coaliţia de guvernare s-a reunit luni seară pentru a decide cu privire la modalităţile şi formele de promovare şi de analiză în Guvern a priorităţilor legislative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel