Guvernul lui Nehammer, nou sprijin indirect pentru Rusia în războiul din Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Guvernul condus de Karl Nehammer sprijină indirect forțele ruse care au invadat estul și sudul Ucrainei.

În condițiile în care Ucraina face eforturi ca țările din Europa să repatrieze ucraineni eligibili pentru înrolarea în armată, care au fugit la începutul războiului, unele țări se opun cererii, inclusiv Austria. Ministerul de Interne al țării a declarat că nu va extrăda înapoi în Ucraina bărbații ucraineni apți de luptă, potrivit RMX.

Ucraina se așteaptă ca toate țările vest-europene care au primit refugiați ucraineni să repatrieze în Ucraina bărbații apți de luptă, astfel încât să poată fi recrutați în armată și trimiși pe linia frontului, lucru anunțat de liderul fracțiunii parlamentare Servitorul Poporului, Davyd Arakhamia.

„De fapt, în fiecare țară din lume, cu excepția Rusiei, agențiile noastre de aplicare a legii pot depune o cerere de extrădare a unor astfel de persoane și le pot aduce înapoi în Ucraina”, a spus Arakhamia.

CITEȘTE ȘI        -        Peste 200.000 de bărbați ucraineni apți de recrutare au fugit în Germania de la începutul războiului

Austria se opune și sprijină indirect Rusia. Ce a transmis ministrul Karner

Ministerul de Interne austriac, Gerhard Karner, a declarat că posibilitatea de a repatria bărbați ucraineni înapoi în Ucraina cu perspectiva trimiterii lor în linia frontului „nu este luată în considerare”.

„Chiar dacă la Viena se primește o cerere scrisă din partea guvernului ucrainean, aceasta va fi ignorată. Austria nu va permite nimănui să-i dicteze ce să facă”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe austriac, citat de postul de știri austriac Exxpress.

Potrivit raportului de presă, în prezent locuiesc în Austria aproximativ 14.000 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani, care au părăsit Ucraina din cauza războiului. Guvernul de la Viena a oferit asistență unui număr total de 101.629 de refugiați: bărbați, femei, copii și vârstnici.

Prin această decizie, Guvernul condus de Karl Nehammer sprijină indirect forțele ruse care au invadat Ucraina.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Austria poate fi dată afară din Schengen. Tomac, informații mai puțin cunoscute / „Legislația Schengen permite acest lucru“ / video

Sute de mii de morți în războiul din Ucraina

Autoritățile de la Kiev estimează că 63% din ucrainenii fugiți plănuiesc să se întoarcă în patria lor. Alte țări, cum ar fi Polonia, au adoptat o abordare diferită de Austria, guvernul luând în considerare potențiala repatriere a zeci de mii de bărbați ucraineni apți de luptă.

Nu sunt cunoscute cifrele oficiale ale victimelor din armata ucraineană de la începutul invaziei ruse din februarie 2022. Autoritățile de la Kiev păstrează aceste cifre secrete, la fel ca Moscova.

În august, New York Times a raportat că pierderile cumulate pentru Ucraina și Rusia sunt de jumătate de milion de soldați, inclusiv 120.000 de morți și 180.000 de răniți de partea rusă și 70.000 de morți și 120.000 de răniți ed partea ucraineană.

CITEȘTE ȘI       -      Nehammer, o nouă bătaie de joc la adresa României / Ce recomandă cancelarul Austriei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel