Guvernul lui Viktor Orban a cumpărat un palat la Bruxelles. Cât a costat impresionanta proprietate?

Premierul Ungariei, Viktor Orban. Sursa foto Agerpres
Premierul Ungariei, Viktor Orban. Sursa foto Agerpres

Imobilul de lux din Bruxelles, care a costat 10 milioane de euro, a depăşit cu mult estimarea experţilor din piaţa imobiliară, potrivit informaţiilor ziarului ungar "Népszava".

 

Ziarul ungar "Népszava" a fost primul care a relatat despre faptul că statul ungar a achizionat în 2021 o vilă elegantă în cartierul guvernamental şi diplomatic al capitalei Belgiei.

Agenţiile imobiliare de la Bruxelles au estimat anterior preţul de achiziţie la 5-7 milioane de euro, la care s-au adăugat 5,6 milioane de euro pentru renovare, astfel încât preţul final ar putea ajunge la 15,6 milioane de euro, ceea ce va fi suportat de contribuabilii ungari.

Ziarul amintit l-a întrebat pe şeful de Cabinet al premierului ungar, Gergely Gulyás, la briefingul de presă de joi, despre detaliile achiziţiei, după ce Ministerul Afacerilor Externe nu a răspuns la întrebările adresate de "Népszava" timp de zece zile.

Gergely Gulyás nu ştia preţul pe de rost, dar a declarat că "nu ar fi putut cumpăra niciodată o proprietate la Bruxelles într-o locaţie atât de bună şi la un preţ atât de favorabil".

Gulyás a promis, totodată, că după briefingul de presă va oferi informaţii exacte, ceea ce s-a şi întâmplat, un coleg al său a transmis că preţul de achiziţie a fost de 10 milioane de euro.

Potrivit şefului de Cabinet al premierului, clădirea va deservi preşedinţia Ungariei la Consiliul UE în a doua jumătate a anului viitor, iar după aceea poate rămâne ca centru cultural în capitala Belgiei.

De menţionat, că la Bruxelles funcţionează un institut cultural maghiar din 2004, nu departe de proprietatea de zece milioane de euro.

Clădirea de 540 de metri pătraţi este situată într-o locaţie privilegiată în centrul Bruxelles-ului, lângă Catedrala Sf. Mihail, iar caracteristica sa specială este conferită de faptul că pe o latură a sa se întinde zidul oraşului care a fost construit în secolul al XIII-lea.

O altă proprietate care găzduieşte, printre altele, evenimente culturale, este Casa Maghiară din Bruxelles, care a fost achiziţionată în 1955 de comunitatea maghiară din Belgia.

Potrivit informaţiilor ziarului "Népszava", noua vilă va servi nu atât scopurilor culturale, cât promovarea, la sediul UE, a politicilor naţionaliste, populiste, care pun la îndoială direcţia actuală a Uniunii Europene, notează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel