Guvernul Olandei vrea o politică de acordare a azilului ”mai strictă, mai rapidă și mai simplă”

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află în articol mai multe despre programul legislativ propus de Guvernul Olandei cu privire la politica de acordare a azilului.

Regele Willem-Alexander al Olandei a prezentat marţi în faţa camerelor reunite ale Parlamentului programul legislativ propus de Guvern, care include măsuri pentru reducerea rapidă a numărului de azilanţi, transmite dpa.

În discursul său, suveranul a anunţat planul noului executiv de centru dreapta: o politică de acordare a azilului ”mai strictă, mai rapidă şi mai simplă”.

Guvernul intenţionează să declare starea de urgenţă şi să suspende parţial legislaţia existentă privind azilul.

Presiune asupra societății olandeze

Potrivit dpa, unii jurişti se îndoiesc de legalitatea măsurilor propuse, iar problema ameninţă să destabilizeze coaliţia guvernamentală cvadripartită, din care face parte pentru prima dată Partidul Libertăţii (PVV) al liderului populist Geert Wilders. În noiembrie anul trecut, PVV s-a clasat pe primul loc în alegerile parlamentare, însă Wilders nu a fost acceptat ca prim-ministru de partenerii de coaliţie şi a fost în cele din urmă de acord ca funcţia să îi revină fostului funcţionar public Dick Schoof.

Partidul moderat Noul Contract Social a anunţat deja că nu va susţine programul de restricţionare a azilului, dacă va fi apreciat ca ilegal.

În discursul regelui a fost inclusă şi ideea că numărul mare de azilanţi, migranţi şi studenţi străini pune presiune asupra societăţii olandeze. ”Populaţia Olandei a crescut la 18 milioane mult mai rapid decât se aştepta. Aceasta creează o presiune ridicată asupra instituţiilor noastre şi a modului nostru de viaţă”, a arătat Willem-Alexander, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel