Guvernul olandez avertizează că va renunță la paginile de Facebook

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află cum motivează Guvernul Olandei avertismentul.

Alegeri prezidentiale 2024

Guvernul olandez avertizează că ar putea înceta să mai folosească pagini de Facebook înainte de vara acestui an, din cauza preocupărilor legate de protecția datelor cu privire la modul în care platforma își vizează utilizatorii.

Ministrul olandez al Digitalizării, Alexandra van Huffelen, a declarat că se află în discuții cu Meta pentru a schimba modul în care operează produsul Facebook Pages, la sfatul autorității de protecție a datelor din țară.

"Vreau cât mai curând posibil, cel târziu înainte de vacanța de vară, claritate din partea companiei Meta cu privire la modul în care vor răspunde preocupărilor noastre. În caz contrar, vom fi forțați să renunțăm la activitățile noastre pe paginile de Facebook”, a precizat Alexandra van Huffelen într-o declarație pentru POLITICO.

Autoritatea a sfătuit Guvernul ”să nu continue să utilizeze pagini de Facebook, acum că există incertitudini cu privire la o serie de întrebări fundamentale”, a scris autoritatea într-o scrisoare datată 26 martie. Prelucrarea datelor pe paginile de Facebook ar trebui să fie ”mai perspicace”, iar Guvernul ar trebui să aibă ”mai multă transparență” în această privință, a spus autoritatea.

Riscuri majore pentru protecția datelor

Oficialii olandezi au început să ridice pentru prima dată întrebări cu privire la utilizarea paginilor de Facebook în urmă cu doi ani. O evaluare anterioară a autorității pentru protecția datelor a identificat o serie de riscuri majore pentru Guvern în ceea ce privește protecția datelor atunci când utilizează paginile de Facebook.

Van Huffelen a avut discuții cu Meta pentru a aborda preocupările, a declarat ea în noua scrisoare adresată legislatorilor, afirmând că Meta a încercat să convingă ministerul de ”incorectitudinea” evaluării privind confidențialitate. Ministrul a declarat că va relua discuțiile cu Meta pentru a atenua îngrijorările.

”Nu suntem în mod fundamental de acord cu evaluarea care stă la baza acestui sfat, care este greșită din punct de vedere al faptelor și demonstrează o neînțelegere fundamentală a modului în care funcționează produsele noastre”, a declarat Matthew Pollard, un purtător de cuvânt al Meta, într-un comunicat. ”Analizăm toate produsele Meta pentru a ne asigura că acestea respectă legile din regiunile în care ne oferim serviciile și vom continua să colaborăm cu Guvernul pentru a ne asigura că pot folosi rețelele de socializare pentru a comunica cu oamenii."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel