Guvernul reduce personalul ANSVSA, în timp ce Băsescu avertizează asupra siguranței alimentare în cadrul CSAT

ANSVSA
ANSVSA

Organigrama Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost ajustată astfel încât să se conformeze constrângerilor de ordin bugetar în ceea ce priveşte salarizarea angajaţilor.

Sute de posturi din ANSVSA au fost desființate. "A fost redusă organigrama instituţiei cu 416 posturi vacante şi 94 ocupate, informează realitatea.net. Reducerea de posturi s-a decis în concordanţă cu fondurile alocate acestei instituţii la capitolul cheltuieli de personal prin Legea bugetului de stat", a declarat miercuri Ioana Muntean, purtător de cuvânt al Guvernului. Dintre posturile suprimate la ANSVSA, 90 erau posturi de conducere. Ca urmare a acestei reduceri, numărul de posturi al Autorităţii este de 341 la centru, în care nu intră demnitarii şi angajaţii preşedintelui ANSVSA, şi 5524 posturi în teritoriu.

„Riscurile sunt legate în primul rând de preţ, nu de lipsa de alimente. Şi dacă nu ar produce România nimic, o evoluţie rapidă a preţurilor reprezintă un risc. M-am lecuit cu evaluările pe termen lung, fie că sunt ale instituţiilor româneşti, fie că sunt ale FMI. Toate, în ultimii ani, s-au dovedit eşecuri de previziune. Lucrurile nu se mai întâmplă ca până la criză. Nimeni nu poate evalua. Sunt foarte multe eşecuri de prognoză, nu numai în România, ci peste tot. Nu vreau să credeţi că SRI va fi responsabil de preţuri, ci de evaziunea cu legume. Fac un avertisment celor care facturează mărfuri în România, au unul sau două birouri în Bulgaria şi li se decontează TVA. Trebuie lucrat în parteneriat cu vecinii bulgari”, a declarat Traian Băsescu într-un interviu la Realitatea Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel