Guvernul s-a angajat să taie 7.000 de posturi din companiile de stat

kujehfli_10317700
kujehfli_10317700

Până la sfârşitul lunii septembrie, guvernul s-a angajat să reducă a proximativde posturi din companiile de stat, comparative cu anul 2010, potrivit Anexei la Scrisoarea de intenţie adresată Fondului Monetar Internaţional.

Autor: Ciprian Ciocan

Cele mai mari reduceri de personal vor fi operate la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă" S.A. - 3.000 de posturi până la sfârşitul lunii iulie. La CFR SA este prevăzută reducerea personalului cu 1.500 de posturi tot până la sfârşitul lui iulie, iar la CFR Călători este preconizată scăderea cu 1.000 de posturi până la aceeaşi dată, informează Realitatea.Net.

Alte mari reduceri se vor face la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România ( CNADNR ) unde vor fi desfiinţate 600 de posturi până la jumătatea lunii iulie, iar la Termoelectrica este prevăzută reducerea cu 300 de posturi până la sfârşitul lunii iunie.

Pentru Complexul Energetic Turceni este stipulată reducerea cu 200 de posturi până la sfârşitul lunii septembrie.

Alte 240 de posturi vor fi desfiinţate până la finele lui august din cadrul companiilor S.C. Electrificare CFR S.A. (110), S.C. Telecomunicaţii C.F.R. S.A. (100), respectiv S. C. Intervenţii Feroviare S.A. (30).

Şi din cadrul companiei Poşta Română vor fi reduse cel puţin 70 de posturi administrative, până la sfârşitul lunii iulie, potrivit documentului, care mai prevede şi reducerea cu aproximativ 900 de subunităţi poştale până la aceeaşi dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel