Guvernul schimbă legea ajutorului acordat firmelor mici și mijlocii, obligându-i pe antreprenorii care se califică să primească până la 200.000 de euro să facă dovada creării și menținerii a cel puțin șapte locuri de muncă, precizează Economica.net.
Autor:Daniela Bodeanu
Firmele mici și mijlocii care vor să beneficieze de ajutoare din partea statului,de acum încolo,sunt nevoite să îndeplinească mai multe criterii.
Așa cum susține Hotărârea luată de Ministerul de Finanțe în acest sens,patronii trebuie să mențină pe o perioadă de minimum trei ani de la finalizarea investiției:
-cinci locuri de muncă, din care cel puţin două locuri de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele 3 luni, în cazul unui ajutor de până la 100.000 euro, inclusiv;
-şapte locuri de muncă, din care cel puţin trei locuri de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele 3 luni, în cazul unui ajutor de la 100.000 euro până la 200.000 euro, inclusiv.
În legea anterioară a ajutorului de minimis nu exista obligativitatea de a crea și a menține un anumit numar de locuri de muncă, pe un anumit număr de ani.
Ajutoarele de minimis se acordă IMM-urilor sub formă de sume nerambursabile de la bugetul de stat în procent de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, în limita valorii maxime de 200.000 euro, echivalent în lei, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier. Ajutorul de minimis se plăteşte după efectuarea cheltuielilor eligibile aprobate prin acordurile pentru finanţare şi verificarea la faţa locului de către reprezentanţii Ministerului Finanțelor Publice a cheltuielilor eligibile efectuate de întreprinderi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News