EXCLUSIV  Guvernul și băncile au convenit să nu se majoreze comisoanele. Bulai vorbește de românii care nici nu știu să utilizeze cardurile la bancomat / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre aptitudinile românilor de a face tranzacții, prin prisma intenției băncilor de a majora comisioanele.

În cadrul emisiunii „Nod în Papură“, la DC News, sociologul Alfred Bulai și Jurnalistul Val Vâlcu au discutat despre limitarea plăților cash și intenția băncilor de a crește comisioanele la retragerea și depunerea de numerar.

„(n.r. Guvernul) A chemat băncile să le certe că de ce au crescut comisioanele și taxele pe cash? Păi, bă', nu ai spus tu că oprim cash-ul și trebuie să treacă lumea pe card? Foarte bine! Ai damblaua să ții banul șomoiog în buzunar, plătește taxă mai mare la bancă!“, a spus Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  De ce limitarea cash-ului nu va funcționa în România. Coșea, trei motive: Va crea mai multe efecte negative

„E o chestiune de imagine, în sensul în care nu se vrea mare brânză, dar dă bine! În plus, există și o problemă în a utiliza cardurile. Mă uit câteodată când sunt la bancomat și văd vârstnici care nu știu să scrie PIN-ul când li se cere. E și o vulnerabilitate, le e frică de faptul că rămân fără bani. Se uită la tine dacă ești om mai serios ca să te roage să-i ajuți!“, a replicat Alfred Bulai.

Reamintim că Guvernul României a decis în această seară, împreună cu băncile, ca acestea să nu majoreze comisioanele la depunere și retragere de numerar.

„România nu are o problemă economică. Avem resurse naturale și forță de muncă bine calificată, investiții străine în creștere și un nivel ridicat al investițiilor publice. Pentru a asigura sustenabilitatea economică avem nevoie însă de combaterea evaziunii, reducerea cheltuielilor bugetare și creșterea performanței în administrația publică. Ne-am asumat cu fermitate aceste obiective și le vom atinge prin aplicarea pachetului de măsuri economice“, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI        -       Limitarea cash-ului, motiv de mărire a comisioanelor de către bănci. Elena Cristian: Pare că undeva a fost un troc. Îi va afecta tot pe cei cinstiţi

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel