Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) solicită Guvernului să dea o OUG prin care să elimine pirateria din sectorul transporturilor.
”Cerem Guvernului României modificarea unor legi care fac posibilă pirateria. Activitatea de transporturi rutiere a fost afectată după ce s-a modificat legislaţia, în anii anteriori, astfel încât să poată fi stopată activitatea autorităţilor împotriva celor care practică pirateria. Executivul poate readuce normalitatea în Transporturi, printr-o Ordonanţă de Urgenţă”, se arată într-un comunicat al transportatorilor.
De asemenea, COTAR susţine că printr-o intervenţie a Guvernului se vor putea stopa ”abuzurile unor grupuri de interese din Parlamentul României, care au modificat legi pentru a permite ca activitatea de transport să fie piratată, pentru a le permite unora să aibă activităţi neautorizate, în paralel cu activităţile reglementate şi autorizate”.
Protestul, refuzat
"Primăria Capitalei nu ne-a aprobat protestul pe care îl programasem pentru perioada 29, 30, 31 martie 2017, pentru a cere modificarea Legii 38/2003. Proiectul de OUG pe care îl solicităm Guvernului a fost acceptat şi promovat de Ministerul Transporturilor, a plecat spre avizare la Ministerul Afacerilor Interne, care va da aviz favorabil, ţinând cont de faptul că şi MAI solicită aceleaşi modificări. Mai rămâne să aşteptăm avizul de la Ministerul Dezvoltării şi sperăm să înţeleagă toată lumea necesitatea acestei Ordonanţe de Urgenţă. Putem să consideram că cei care se opun reglementării prin OUG a activităţilor neautorizate fac jocul celor care desfăşoară aceste activităţi ilegale, deci contribuie la fraudarea statului român, prin neimpozitarea şi neautorizarea acestor piraţi", a declarat preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.
Totodată, COTAR mai susţine că pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată şi nesancţionată de autorităţile române.
[citeste si]
”Pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată şi nesancţionată de autorităţile române. Lipsa de implicare a autorităţilor române a permis, în decursul ultimilor ani, dezvoltarea unui fenomen al transportului regulat de persoane fără licenţă, în mod ilegal, dar nesancţionat cu orare afişate şi staţii de preluare a clienţilor, în mod clar stabilite. Astfel de firme care desfăşoară activităţi ilegale au ajuns să-şi promoveze serviciile şi prin reclame şi spoturi publicitare: 'Peste 40.000 de clienţi şi mai mult de 2.000.000 km anual parcurşi în siguranţă ne recomandă ca cea mai bună şi sigură companie de transport'. Lipsesc din această prezentare două cuvinte cheie, care ar trebui să preocupe serios autorităţile române: ilegal şi evazionist”, se mai arată în comunicat.
COTAR mai susţine că UBER încalcă dreptul la concurenţă loială şi conduc la dispariţia activităţii de taxi în condiţii legale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu