Guvernul Ungariei înfiinţează un Minister al Energiei independent

Guvernul Ungariei înfiinţează un Minister al Energiei independent / Foto: Pexels
Guvernul Ungariei înfiinţează un Minister al Energiei independent / Foto: Pexels

Guvernul ungar va înfiinţa de la 1 decembrie un Minister al Energiei independent.

Publicitate

Guvernul Ungariei va înfiinţa de la 1 decembrie un Minister al Energiei independent, a anunţat luni Gergely Gulyas, directorul de Cabinet al premierului Viktor Orban, transmit Agerpres, citând Reuters.

Cine va conduce ministerul


Ministerul va fi condus de omul de afaceri Csaba Lantos, fost director adjunct al băncii ungare OTP Bank şi din 2009 preşedinte al Board-ului companiei energetice MET Holding AG.

Gulyas a informat că Orban a acceptat demisia ministrului Tehnologiei şi Industriei, Laszlo Palkovics. Aceste minister va fi dizolvat, iar sarcinile sale vor fi preluate de Ministerele Economiei, Construcţiilor şi Investiţiilor, Culturii şi Inovării, a adăugat directorul de Cabinet al premierului ungar.

Cu ce se va ocupa Ministerul Energiei din Ungaria



Acesta a explicat că schimbarea vine în contextul creşterii importanţei securităţii energetice şi a preţurilor accesibile la energie, în urma războiului din Ucraina, dar şi a majorării preţurilor, legate de sancţiuni.

Ministerul Energiei va coordona politica energetică şi va prelua majoritatea competenţelor autorităţii energetice, a explicat Gulyas.

Noi tensiuni Ungaria - Ucraina, după ce un parlamentar ungur a cerut revizuirea frontierelor de stat. Kievul cere o condamnare a declarației din partea Budapestei

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a cerut guvernului ungar să condamne ca fiind inacceptabilă declarația parlamentarului László Torotskyi cu privire la revizuirea frontierelor de stat, se precizează într-o postare a purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, publicată pe Facebook.

„Apelul deputatului maghiar László Torotskyi de a revizui frontierele de stat este inacceptabil. Facem apel la guvernul ungar să condamne astfel de declarații iresponsabile care subminează relațiile bilaterale și nu corespund spiritului de bună vecinătate”, a scris Nikolenko.

După cum au relatat mass-media, membrul de extremă dreapta al Parlamentului Ungariei, László Torotskyi, i-a urat Poloniei să aibă din nou o graniță comună cu Ungaria cu ocazia Zilei Independenței. Vezi mai mult AICI.

Riscul unui blackout. Directorul Hidroelectrica: Nu se pune problema în România. Ne putem ajuta și vecinii

Bogdan Badea, directorul Hidroelectrica, a oferit mai multe informații referitoare la riscul de blackout în România. 

„Dacă discutăm de blackout, atunci este o poveste, dacă discutăm de partea comercială, atunci este cu totul altceva și ține de mecanismele de funcționare a pieței de energie și de reglementări. Din punct de vedere al blackout-ului, așa cum am spus-o și în alte situații, nu se pune problema ca în România să se întâmple o astfel de chestiune, pentru că, din punct de vedere tehnic, toți producătorii de energie, împreună cu dispecerul național și operatorii sunt pregătiți, ca în fiecare an, pentru a face față provocărilor iernii. Suntem la un nivel de stocare în lanț comparabil cu ceea ce Hidroelectrica avea în 2018, deci este o situație în parametrii cu care eram obișnuiți. 

Grupuri în revizie sunt întotdeauna, există și revizii, există și închideri de fiecare dată când au fost astfel de vârfuri chiar și importul a fost o soluție, deci nu se poate pune problema de blackout. Sunt chestiuni care se reglementează, ați văzut că în anumite situații chiar am putut ajuta și vecinii”, a spus Bogdan Badea, directorul Hidroelectrica, la Antena 3 CNN. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel