Haaland a devenit golgheterul all-time al Norvegiei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Atacantul Erling Haaland a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei de fotbal a Norvegiei, cu 34 de goluri, după ce scandinavii au câștigat joi seara meciul împotriva Sloveniei (3-0) în Liga Națiunilor.

Haaland a reuşit o dublă şi a ajuns la 34 de goluri marcate pentru prima reprezentativă, doborând recordul deţinut de Joergen Juve, care a marcat ultimul său gol în 1934, contra unei echipe de amatori a Austriei.

Atacantul lui Manchester City a fost căpitanul naţionalei norvegiene, în absenţa lui Martin Odegaard (Arsenal), accidentat.

Bineînţeles că e ceva important şi istoric. Sunt fericit, este un record fantastic pe care l-am reuşit ... Mai am mulţi ani de jucat şi mă bucur de ei, a declarat Haaland la finalul meciului.

Haaland (24 ani) a marcat cele 34 de goluri în 36 de selecţii, cu nouă mai puţin decât a avut Juve în cariera sa

Haaland (24 ani) a marcat cele 34 de goluri în 36 de selecţii, cu nouă mai puţin decât a avut Juve în cariera sa.

Erling Haaland a făcut un meci complet, respingând mingi în apărare, creând atacuri ale echipei sale şi fiind prezent la finalizare, într-unul dintre cele mai bune meciuri ale Norvegiei din ultimi ani. Celălalt gol a fost marcat de Alexander Soerloth.

A fost un meci bine jucat. Sunt mândru. E un record care a durat multă vreme ... M-am simţit bine. E multă vreme de când nu am mai simţit atâta energie pe teren, a mai declarat Haaland.

Norvegia, care nu s-a mai calificat la un turneu final de la EURO 2020, este lider în Grupa a 3-a din Liga B, cu şapte puncte după trei meciuri, urmată de Austria şi Slovenia, câte 4 puncte, Kazahstan, un punct.

Duminică, Norvegia va juca în deplasare cu Austria, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel