Hachiko de România! Un câine păzește mormântul stăpânului său, în Satu Mare

foto: Presa Satu Mare, Facebook
foto: Presa Satu Mare, Facebook

Iubirea merge până dincolo de moarte! Imaginile cu câinele credincios au strâns sute de mesaje și comentarii.

AImagini sfâșietoare într-un cimitir din localitatea Supuru de Jos din județul Satu Mare. Un câine își așteaptă stăpânul care a trecut în neființă. Patrupedul, care dă dovadă de un devotament impresionant, pare că încă mai speră ca stăpânul său să apară și stă pe mormânt. Câinele pare hotărât și nu este alungat nici de caniculă sau de furtunile abătute în ultimele zile peste zona Supurului.

Impresionați de gestul necuvântătorului, localnicii îi mai aduc apă și hrană, încercând să-i mai aline din suferință, conform presasm.ro. Această poveste amintește, încă o dată, de legătura profundă pe care animalele o au cu stăpânii lor, evocând celebra poveste a câinelui Hachiko.

Fotografiile cu acest câine îndurerat care își așteaptă stăpânul să se întoarcă au devenit virale pe rețelele de socializare, adunând sute de reacții și comentarii.

Comentariile oamenilor precizează: ”O lecție pentru oameni”, ”Sărmanul animal”, ”Dacă și oamenii ar avea aceeași loialitate”.

Povestea adevăratului Hachiko

Hachiko, cunoscut și sub numele de Hachikō, a fost un Akita Inu, un câine din Japonia, care a devenit celebru pentru credința și loialitatea sa remarcabilă față de stăpânul său, profesorul universitar Hidesaburo Ueno.

Povestea începe în anul 1924, când profesorul Ueno a adoptat un pui de Akita Inu și l-a numit Hachiko. Cei doi au devenit nedespărțiți, iar Hachiko îl însoțea pe profesor la gară în fiecare dimineață și îl aștepta să se întoarcă acasă după cursuri.

Tragedia a lovit în mai 1925, când profesorul Ueno a suferit un atac de cord și a murit la locul de muncă, fără să se mai întoarcă acasă. Cu toate acestea, Hachiko a continuat să vină în fiecare zi la gară și să aștepte stăpânul său pentru întoarcerea acasă, timp de aproape 10 ani.

Chiar dacă stăpânul său nu mai revenea, Hachiko a continuat să vină în fiecare zi la gară, așteptându-l. Această credință și loialitate a câinelui au devenit cunoscute și oamenii au început să-i ofere mâncare și afecțiune. Hachiko a devenit un simbol al loialității și iubirii necondiționate în cultura japoneză.

În 1934, o statuie în onoarea lui Hachiko a fost dezvelită la stația Shibuya din Tokyo, locul unde câinele își aștepta stăpânul. Această statuie este încă un punct de întâlnire și un simbol al devotamentului și loialității în Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel