Hacker condamnat la 18 ani de închisoare în SUA, după ce a scris mesaje false în numele vecinilor

hacker
hacker

Un hacker a fost condamnat la 18 ani de închisoare de o instanţă din SUA pentru că a scris în numele vecinilor săi mesaje false, devenind pentru aceştia un infern, a relatat, miercuri, presa locală, citată de AFP.

Judecătorul Donovan Frank l-a condamnat, marţi, pe Barry Ardolf (46 de ani), după ce a ascultat mărturiile familiei Kostolnik, vecinii acestuia, mai ales pe cea a lui Bethany Kostolnik.

"Când a început să vadă acest lucru la vecinii săi, şi-a transformat furia într-o campania de teroare calculată", au scris procurorii.

Această situaţie a început în august 2008, când familia Kostolnik, care era nou-venită în cartierul din Minnesota în care locuia şi Barry Ardolf, l-a denunţat la poliţie pentru că le-a luat fiul de patru ani în braţe şi l-a sărutat pe gură.

Drept pedeapsă, Ardolf le-a piratat reţeaua de internet şi a creat adrese false de e-mail pentru a trimite mesaje şi fotografii cu pornografie infantilă tatălui copilului, Matt Kostolnik, şi colegilor de birou ai acestuia.

Barry Ardolf a trimis e-mail-uri ameninţătoare la adresa vicepreşedintelui american Joe Biden, toate în numele lui Matt Kostolnik, ceea ce a permis anchetatorilor să descopere pirateria.

Acuzatul a ajuns, iniţial, la un acord cu procurorii să pledeze vinovat, care a dus la o pedeapsă între doi şi cinci ani de închisoare. Ulterior, acesta a revenit asupra deciziei şi l-a concediat pe avocatul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel