Timișoara este unul dintre cele mai vechi și frumoase orașe din România.
Centrul orașului cunoscut și drept Mica Vienă este inundat de clădiri impresionante. În Timișoara ai ce vedea: Piața Unirii, Piața Victoriei, Parcul Rozelor, Catedrala Mitropolitană, Castelul Huniade, Biserica romano-catolică Millenium și lista poate continua la nesfârșit.
Timișoara este superbă ziua, nu la fel este și când apune soarele, iar centrul este pur și simplu invadat de gândaci. Efectiv, dacă vrei să ieși seara să mănânci în centrul orașului, nu ai cum să nu te gândești că din gloata de gândaci care mișună pe străzi, unii poate ajung și prin bucătăriile restaurantelor. Și nici ziua nu prea îți vine să mănânci că ai amintirea a ce ai văzut cu o seară în urmă. Nu știu dacă lipsa curățeniei este o caracteristică a administrației USR, aici fiind primar din partea acestei formațiuni - Dominic Fritz, la fel ca în Sectorul 1, dar centrul Timișoarei este invadat de gândaci. De exemplu, pe clădirea Brigăzii 18 Cercetare și Supraveghere ”Decebal” mișunau gândacii. Imaginile de mai jos nu mai au nevoie de prea multe comentarii.
O variantă la vreo 20 minute de centru este Iulius. Este un loc, cu siguranță, ferit de gândaci. Nu a zis nimeni că gândacii din centru chiar ajung în bucătăriile restaurantelor, dar dacă ești un om căruia i se întoarce ușor stomacul pe dos, nu prea mai poți mânca acolo.
Dezvoltat în locul care găzduia antene montate încă din anii '40 și rămas nevalorificat la începutul anilor 2000, Iulius Mall a revitalizat urban o zonă cu un caracter industrial într-un lifestyle center occidental, printr-o investiție ce depășește 442 de milioane de euro. Mall-ul a devenit acum un ansamblu mixt, păstrându-și caracterul de unicitate în regiune și cu un impact și mai mare de dezvoltare. Partea buna este că Iulius nu este doar un mall clasic. Te simți efectiv în natură și te bucuri de foarte multă verdeață. Este practic o infuzie de natură aproape de centru, dar ferit de gândaci.
Gândacii de mai sus au fost fotografiați la clădirea Brigăzii 18 Cercetare și Supraveghere ”Decebal”, unde practic este focar, iar în restul centrului, mișună cu o ”frecvență” puțin mai mică, dar suficient încât să te întrebi ce face Dominic Fritz, primarul USR.
Situat pe râul Bega, orașul este considerat capitala regiunii istorice Banat. Din 1848 și până în 1860 a fost capitala Voivodinei sârbești și a Banatului timișan. Cucerită în 1716 de către austrieci de la turci, Timișoara s-a dezvoltat în următoarele secole îndărătul fortificațiilor și în nucleele urbane situate în jurul lor. După ce fortificațiile și-au pierdut utilitatea în lumina avansurilor tehnologice din domeniul militar, cetatea a fost în mare parte dezmembrată și zonele recuperate au fost valorificate. După Primul Război Mondial Timișoara a intrat în componența României. În 1989, orașul a fost focarul Revoluției Române, care a îndepărtat regimul comunist.
Clădiri emblematice pentru oraș sunt Catedrala Mitropolitană Ortodoxă și Opera Națională Română din Piața Victoriei respectiv Domul Romano-Catolic, Vicariatul Sârbesc și Casa Brück din Piața Unirii. Printre obiectivele turistice se numără Castelul Huniade, Bastionul Theresia, Muzeul de Artă și Muzeul Satului Bănățean.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu