Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, joi seara, că refuzul jucătoarelor române de tenis de a participa în proba de simplu la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) este un comportament de neacceptat.
'Nu aş comenta nici ca vicepreşedinte al COSR, nici ca preşedinte de federaţie, aş comenta din postura de sportiv care a participat la 6 ediţii ale Jocurilor Olimpice. Este de neacceptat să refuzi să participi, eu nu pot să accept un asemenea comportament. Nu pot să cred că un sportiv care ajunge să practice înalta performanţă nu îşi doreşte să ajungă la Jocurile Olimpice. Pur şi simplu nu pot să accept acest lucru', a afirmat Lipă.
Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a anunţat, miercuri, că la concursul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo România va fi reprezentată doar în proba de dublu feminin de perechea formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru.
Simona Halep, numărul 3 în clasamentul mondial, a anunţat săptămâna trecută că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei accidentări la gambă. De asemenea, alte două sportive române care aveau dreptul de a merge la Tokyo conform clasamentului WTA, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig, au refuzat participarea.
Jocurile Olimpice din Japonia sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august. Competiția va fi organizată deși Tokyo va fi în stare de urgenţă până pe 31 mai. Cel puţin 75% din locatarii din satul olimpic vor fi vaccinaţi pentru Jocurile Olimpice. După toate controversele pe care le-au creat, Jocurile Olimpice vor avea loc 100%. Aşa spune John Coates, directorul comisiei de coordonare a Jocurilor Olimpice de anul acesta.
Sporturile care trimit tricolori la competiţia niponă sunt înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.
Jocurile Olimpice din 2020 trebuiau să înceapă pe 24 iulie 2020, dar evenimentul a fost amânat cu un an din cauza pandemiei şi va debuta pe 23 iulie 2021, urmând să se încheie pe 8 august 2021. Amânarea cu un an a Olimpiadei de la Tokyo din cauza pandemiei de coronavirus va costa Japonia 2,8 miliarde dolari, cea mai mare parte din aceste cheltuieli suplimentare fiind legate de activităţile operaţionale şi de măsurile de siguranţă contra Covid-19.
Guvernul de la Tokyo va contribui cu 1,15 miliarde dolari, în timp ce comitetul de organizare şi guvernul Japoniei vor acoperi restul sumei, cu circa 991 milioane dolari respectiv circa 683 milioane dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News