Toți ne plângem că suntem stresați - ba pentru că nu ne place locul de muncă, ba că nu avem bani să ne luăm casă, ba că nu avem bani să ne ducem copiii în vacanțe.
Cu toate acestea, stresul are și o parte bună, atunci când are un fel de rol de stimulare a activității.
Prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutului de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară "C.C. Iliescu a vorbit, la interviurile DC News, despre stresul cu partea sa bună, dar și despre stresul exagerat. Expertul a dat exemplu tenisului atunci când presiunea este foarte mare. Și ne aducem aminte câtă presiune este pusă pe Simona Halep care mereu ne-am dori să fie pe primul loc. Ea se pregătește intens pentru un meci, lucru care o solicită enorm, mai ales când știe că va juca într-o partidă mare. Astfel, apare stresul exagerat, continuu, care nu poate aduce nimic bun.
"Stresul nu poate fi controlat, eventual poate fi evitat parțial. Stresul are și o parte bună. Uitați-vă la micii actori. Când trebuie să faci un lucru bun intri într-o stare de stres și îl faci. Haideți să ne uităm la tenis. Când ești foarte solicitat și toată lumea este cu ochii pe tine, rezultatele nu sunt atât de bune. Acesta este deja stresul exagerat. Stresul exagerat, continuu, sau stresul pe care îl suportă lumea de zi cu zi nu este un factor pozitiv. Trebuie luat în seamă. Este puțin controlabil și puțin tratabil. Nu ai cum să-l eviți", a zis Prof. dr. Eduard Apetrei.
Iată răspunsul integral:
DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News