Mulți își amintesc de desertul din copilărie uleios, dar delicios: halva simplă, sau cu cacao, cu care îi delectau părinții sau bunicii.
Halvaua de casă se prepară ușor, simplu și rapid. Încercați această rețetă interesantă.
Veți avea nevoie de:
100 grame de arahide,
100 grame de semințe de floarea soarelui,
2 linguri de miere.
Prăjiți 100 grame de arahide și 100 de semințe de floarea soarelui, curățate de coajă, într-o tigaie uscată, timp de 10 minute, la foc mic. Amestecați mereu ca alunele și semințele de floarea soarelui să nu se ardă. Apoi, curățați alunele. Nu este greu de făcut, deoarece coaja se va desprinde ușor.
Salată delicioasă, preparată dintr-un minim de ingrediente. Este mai gustoasă ca cea din restaurante
Apoi măcinați alunele și semințele într-un blender sau în râșnița de cafea. În produsele tocate se adaugă 2 linguri de miere. Se amestecă cu o lingură până la un compoziție omogenă.
Întindeți masa rezultată pe o folie alimentară și dați-i o formă dreptunghiulară. Apoi înveliți halvaua în folie și dați-o la frigider pentru minim 1 ora. După ce timpul va expira, scoateți halvaua din frigider și tăiați-o în felii.
Băutura care întărește imunitatea în timpul sezonului rece: ai nevoie de trei ingrediente
Acest desert este dulce, hrănitor, cu un gust plăcut de arahide prăjite și semințe de floarea soarelui. Pentru un plus de savoare, puteți aromatiza halvaua de casă cu rom sau vanilie. Se poate adăuga și cacao pentru un plus de gust și culoare. Halvaua se poate prepara în două culori: cu și fără cacao. În orice variantă, halvaua de casă este extrem de delicioasă! Poftă bună!
O astfel de prăjitură cu fructe poate fi preparată în fiecare zi. Ca să nu te plictisești, schimbă doar umplutura. Desertul va fi parfumat și foarte gustos.
Acest desert se prepară foarte ușor și din puține ingrediente.
Pentru umplutură veți avea nevoie de:
ananas (proaspăt sau din conservă) - 500-600 grame,
zahăr - 60 grame.
Pentru aluat veți avea nevoie de:
făină albă - 300 de grame,
zahăr pudră - 100 de grame,
unt - 100 de grame,
ou - 1 bucată,
praf de copt - 5 grame.
Tăiați ananasul în bucăți și puneți-le într-o tigaie. Adăugați zahărul și puneți tigaia aragaz, la foc mic. Amestecați până când zahărul se topește.
Cerneți făina într-un bol, adăugați zahărul pudră, praful de copt și amestecați. Apoi completați aluatul cu unul ras și oul. Amestecați din nou.
Plăcintă cu mere, care are gust de portocale! Desertul este gata în zece minute
Aluatul se împarte în două părți inegale. Turnați partea mai mare parte într-o matriță de 18 centimetri. Întindeți deasupra fructele. Se acoperă cu aluatul rămas și prăjitura se coace, timp de 40 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Poftă bună!
Luna septembrie ne readuce dorința de a găti și de a reaprinde cuptorul pentru a crea deserturi senzaționale.
Astăzi vă propunem uu desert care îmbină bunătatea smochinelor, un fruct tipic de sezon, cu ricotta, un preparat ideal în multe rețete. În plus, pentru a spori gustul, veți adăuga câteva linguri de miere, care vor limita consumul de zahăr.
Un aluat moale cu o crustă crocantă și o umplutură cu adevărat cremoasă te va cuceri. Desertul este excelent de consumat atât la sfârșitul verii, cât și la începutul toamnei. Fie ca o gustare delicioasă, fie pentru fi servit la micu dejun, alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Ingrediente:
330 grame de făină;
150 grame de zahăr;
120 grame de unt;
2 ouă;
un plic de praf de copt;
praf de sare;
500 grame de ricotta din lapte de vacă;
400 grame de smochine;
4 linguri de miere;
scorțișoară.
Luați un castron mare, puneți făina, untul înmuiat, 80 de grame de zahăr și două gălbenușuri de ou. Amestecați bine, înainte de a adăuga praful de copt. Frământați cu mâinile și formați o bilă, pe care trebuie să o înveliți cu o folie alimentară. Puneți bila de aluat în frigider pentru aproximativ treizeci de minute.
Tort cu banane: delicios, proaspăt și fără făină
Între timp, ocupați-vă de umplutură. Într-un castron, puneți zahărul rămas împreună cu ricotta de lapte de vacă. Se zdrobește bine cu o furculiță, apoi se amestecă cu 100 de grame de smochine, două linguri de miere și scorțișoară. La final, veți adăuga cele două albușuri bătute în prealabil. Amestecul trebuie să fie foarte cremos.
Desert bestial din doar 4 ingrediente: fără cuptor și fără zahăr. Îți va schimba viața
Scoateți aluatul din frigider și întindeți trei sferturi într-o tavă. După aceea, turnați crema pregătită anterior, încercând să o întindeți bine. Tăiați smochinele rămase și așezați-le deasupra. La final, folosiți sfertul de aluat rămas pentru a-l sfărâma pe suprafața prăjiturii, închizând cu câteva linguri de miere.
Dați tava la cuptor și coaceți prăjitura, la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Această prăjitură, care combină dulceața smochinelor și a mierii cu ricotta, va fi cu adevărat o explozie de gust și arome. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu