Gajar Ka Halwa sau halva din morcovi și nuci caju este un desert dulce originar din nordul Indiei.
Acest desert este pregătit, tradițional, în timpul festivalurilor, în special cu ocazia Diwali, Holi și Rakshabandhan.
Halvaua de morcov și caju este hrănitoare. Se prepară din morcovi, lapte, zahăr, unt, nuci și fructe uscate. Uneori se adaugă condimente, cum ar fi cardamomul.
Prăjitură din porumb și lapte condensat. Pregătește un desert popular mexican
Halvaua de morcovi este grozavă pentru vegetarieni sau pentru persoanele care urmează o dietă săracă în calorii, deoarece 50 de grame din acest desert conține doar 45 de calorii.
Ingrediente pentru 7 porții
morcovi - 800 grame,
lapte vegetal - 1 litru,
nuci caju - 200 grame,
zahăr - 400 grame,
zahăr vanilat - 10 grame,
stafide - 150 grame,
unt de cocos - 120 grame.
Spală, curăță și dă morcovii prin răzătoare medie. Se fierbe laptele, se adaugă morcovii și fierb în continuare. Dă focul la minim și gătește circa 60 de minute.
Omletă pufoasă din două ingrediente. Nu ai nevoie de ulei și tigaie
Adaugă apoi zahărul și zaharul vanilat și amestecă bine. Lasă compoziția să fiarbă o oră. Nu uita să amesteci mereu. La final, se pune unul de cocos și iarăși se amestecă bine.
Nucile caju se toacă grosier, iar stafidele se spală și se usucă. Adaugă cele două ingrediente, nucile caju și stafidele, în compoziția de morcovi și amestecă.
Prăjitura cu portocale, potrivită pentru Postul Paștelui. Toată lumea o va îndrăgi
Se toarnă compoziția într-o formă unsă cu ulei, se nivelează cu o spatulă și se lasă să se întărească. Taie halvaua sub formă romburi și servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News