Hamas a eliberat doi ostatici americani, mamă și fiică. Prima imagine cu cele două - UPDATE

Gruparea Hamas a eliberat cei doi ostatici din motive umanitare.

UPDATE: Prima imagine cu cei doi ostatici americano-israelieni, Judith și Nathalie Raanan, de când au fost eliberați din Fâșia Gaza.

Captură de ecran / Foto: X OSINTdefender

Sursa: Captură de ecran / Foto: X OSINTdefender

UPDATE: Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, spune că se așteaptă ca o echipă de la ambasada SUA din Israel să îi preia pe cei doi americani eliberați. Blinken a mai declarat că mai există încă 10 americani care sunt de nelocalizat în acest conflict și că fiecare dintre ostaticii rămași trebuie eliberat. 

UPDATE: Preşedintele Joe Biden a declarat vineri că este "foarte bucuros" după eliberarea a două femei americane care fuseseră luate ostatice pe 7 octombrie de Hamas în timpul atacului asupra Israelului.

"Compatrioţii noştri au trecut printr-un calvar teribil în ultimele 14 zile şi sunt nespus de bucuros că se vor reuni în curând cu familiile lor", a spus el într-o declaraţie, mulţumind Qatarului şi Israelului pentru "parteneriatul" lor şi promiţând că Statele Unite ale Americii "nu se vor opri până nu îi vor aduce acasă" pe ceilalţi cetăţeni ai săi încă ostatici.

Guvernul israelian a anunţat vineri seară că cele două ostatice americane, a căror eliberare Hamas o anunţase mai devreme, au ajuns în Israel.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a indicat într-un comunicat că cele două femei, Judith Tai Raanan şi Natalie Shoshana Raanan,"au fost eliberate din mâinile organizaţiei teroriste Hamas" şi se îndreaptă către un punct de întâlnire, în centrul ţării, unde le aşteaptă membrii familiei, conform Agerpres.

UPDATE: Judith și Natalie Raanan au fost răpite din Nahal Oz, în apropiere de granița cu Gaza, pe 7 octombrie, conform declarației biroului prim-ministrului.

UPDATE: Mama și fiica se află în prezent alături de Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

UPDATE: Abu Ubaida a declarat că eliberarea a fost un răspuns la eforturile de mediere din partea Qatarului și pentru a "demonstra poporului american și lumii că afirmațiile făcute de președintele american Joe Biden și administrația sa fascistă sunt false și fără temei".

Nu este clar imediat unde au fost eliberați ostaticii.

Luptătorii Hamas au capturat 203 ostatici și i-au adus în Gaza ca parte a atacului lor mortal asupra Israelului din 7 octombrie.

Mai devreme astăzi, Israelul a declarat că 20 dintre ostaticii ținuți de Hamas aveau sub 18 ani, în timp ce între 10 și 20 aveau peste 60 de ani. Luni, oficialul de rang înalt al Hamas, Khaled Meshaal, a cerut eliberarea a 6.000 de bărbați și femei palestinieni detinuți în închisorile Israelului în schimbul ostaticilor din Gaza, conform news.sky.com.

Știrea inițială: Hamas a eliberat doi ostatici de origine americană. Din motive umanitare, o mamă și fiica ei, au fost eliberate ca răspuns la eforturile de mediere ale Qatarului, a declarat Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al aripii armate a Hamas.

Israel a confirmat că Hamas a eliberat doi ostatici, conform informațiilor furnizate de postul de știri Israel's Channel 13 și de radiodifuzorul public Kan, vineri.

Sursa confirmării israeliene nu a fost dezvăluită și nu a fost imediat clar la ce loc au fost eliberați ostaticii, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel