Hamas a lansat rachete spre centrul Israelului - Reuters

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat luni un baraj de rachete asupra Tel Avivului şi oraşelor din apropiere, etalând o putere de foc cu rachete cu rază lungă de acţiune după săptămâni de relativă linişte în centrul Israelului, transmite Reuters, precizând că nu au fost raportate victime.

Hamas, care conduce Fâşia Gaza, a revendicat responsabilitatea pentru atacuri. Armata israeliană a declarat că au fost lansate 15 rachete, dintre care şase au fost interceptate. Armata încearcă de obicei să doboare doar acele rachete care ar urma să lovească zone populate.

Sirenele au răsunat în marile oraşe din centrul Israelului în timpul orelor de vârf de după-amiază, făcându-i pe locuitori să alerge spre adăposturi. Poliţia a anunţat că desfăşura o operaţiune de îndepărtare a fragmentelor, care au căzut în cel puţin o suburbie a oraşului Tel Aviv, probabil de la una dintre interceptările în aer, notează sursa citată.

Citește și - Hamas avertizează familiile ostaticilor israelieni că aceștia vor fi uciși de bombardamentele lui Netanyahu

Ramura armată teroristă a Hamas l-a avertizat pe premierul israelian că va fi responsabil pentru moartea prizonierilor luați ostatici pe 7 octombrie dacă țara va continua să bombardeze Gaza.

Ramura armată teroristă a Hamas l-a avertizat pe premierul israelian că va fi responsabil pentru moartea prizonierilor luați ostatici pe 7 octombrie dacă țara va continua să bombardeze Gaza.

O imagine înfricoșătoare postată pe fluxul Telegram al Brigăzilor Al-Qassam - așa cum este cunoscută oficial aripa armată a Hamas - a arătat un grup de oameni care privesc un ecran de televizor aflând că ostaticii au fost uciși în lovituri aeriene.

Ecranul TV, stilizat ca o alertă de breaking news, poartă mesajul: Brigăzile Al-Qassam: "Anunțăm uciderea tuturor prizonierilor pe care îi aveam după ce au fost bombardați de avioanele de război sioniste".

Imaginea, scrisă în arabă și ebraică, avea ca legendă: "Dacă Netanyahu continuă războiul, fiți pregătiți pentru această veste".

Se crede că Hamas mai deține în continuare peste 100 de prizonieri, după ce a eliberat 105 în timpul încetării de scurtă durată a focului de anul trecut, în schimbul prizonierilor palestinieni; dar se crede că și mai mulți dintre cei aflați în captivitate au fost uciși. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel