Hamas ”a respins totul” în bloc, susține Netanyahu cu privire la acordul de armistițiu în Gaza

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, acuză că gruparea Hamas a respins toate propunerile din timpul negocierilor pentru un armistițiu în Gaza.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a acuzat miercuri Hamas că a ”respins” în bloc ”tot” ceea ce a fost propus în timpul negocierilor purtate sub egida unei medieri internaționale în vederea obținerii unui armistițiu în Gaza în schimbul eliberării ostaticilor, relatează AFP.

”Hamas a respins totul și când încercăm să găsim terenuri pe care să începem negocierile, ei refuză (și afirmă) că nu este nimic de discutat. Așa că sper că aceasta se va schimba pentru ca vreau ca acești ostatici să fie eliberați”, a declarat Benjamin Netanyahu într-o conferință de presă în care a minimizat acuzațiile conform cărora insistența sa de a dori ca Israelul să-și păstreze controlul asupra unei zone de-a lungul graniței dintre Fâșia Gaza și Egipt împiedică reușita negocierilor pentru un armistițiu.

Armata israeliană a anunțat duminică descoperirea într-un tunel din Fâșia Gaza - scena unui război devastator în care Israelul se confruntă deja de aproape 11 luni cu mișcarea islamistă palestiniană Hamas - a trupurilor a șase ostatici uciși, potrivit armatei, ”de la mică distanță” de Hamas.

Anunțul de duminică a provocat un val de emoție în Israel și a intensificat și mai mult criticile la adresa prim-ministrului Benjamin Netanyahu, acuzat că nu depune suficiente eforturi pentru a-i elibera pe ostaticii încă deținuți în Gaza.

Acuzații dure la adresa lui Netanyahu.  Ar fi blocat un potențial acord de luare a ostaticilor din Gaza în iulie

Potrivit unui raport al unui ziar israelian, citând un document obținut, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a blocat în iulie un proiect de acord privind ostaticii și încetarea focului prin introducerea unui șir de noi cerințe de ultim moment.

Raportul ziarului israelian Yedioth Ahronoth susține acuzațiile frecvent aduse prim-ministrului – în special de familiile ostaticilor – că ar prelungi intenționat războiul și ar sabota acordurile pentru beneficiul său politic. Membrii extremei drepte ai coaliției lui Netanyahu au promis că vor răsturna guvernul dacă acesta va pune capăt războiului.

Mai multe surse de știri, inclusiv CNN, au raportat despre cerințele formulate de Netanyahu la sfârșitul lunii iulie, dar aceasta este prima dată când documentul israelian a fost obținut în întregime. Vezi articolul complet aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel