Hamas acceptă să aibă discuţii privind eliberarea ostaticilor israelieni, la propunerea SUA

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hamas ar fi acceptat o propunere a SUA de a începe discuţiile privind eliberarea ostaticilor israelieni.

Hamas a acceptat să înceapă discuţiile privind eliberarea ostaticilor israelieni, inclusiv a soldaţilor şi a bărbaţilor, la propunerea SUA, transmite Agerpres. Se întâmplă la 16 zile după prima fază a unui acord care vizează încheierea războiului din Gaza, relatează Reuters, citând o sursă de rang înalt din gruparea islamistă palestiniană.

Hamas a renunţat la pretenţia ca Israelul să se angajeze mai întâi la o încetare permanentă a focului înainte de a semna acordul şi va permite ca acest lucru să fie obţinut prin intermediul negocierilor pe parcursul primei faze de şase săptămâni, a declarat sursa respectivă pentru Reuters.

Propunerea ar putea duce la un acord-cadru



Totodată, un oficial palestinian a declarat că propunerea ar putea duce la un acord-cadru dacă este adoptată de Israel, iar asta ar pune capăt războiului de nouă luni dintre Israel şi Hamas din Fâșia Gaza.

În plus, o altă sursă, de această dată din echipa de negocieri a Israelului, a apreciat că există acum o şansă reală de a se ajunge la un acord. Această apreciere vine în contrast puternic cu situaţiile anterioare din războiul din Gaza, când Israelul a declarat în repetate rânduri că sunt inacceptabile condiţiile formulate de Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel