Hamas acuză Israelul de ”înscenare nereușită” cu spitalul de copii din Gaza

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Gruparea Hamas denunță o ”înscenare nereușită” în cazul prezentării spitalului de copii din Gaza ca loc în care ar fi fost ținuți ostataticii după atacul din 7 octombrie.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a denunţat marţi o ”înscenare nereuşită” după ce armata israeliană a declarat că are ”dovezi” care arată că luptătorii Hamas au ţinut ostatici într-un spital pentru copii din Gaza, transmite AFP, scrie Agerpres.

Citește și: Imagini și video. Depozite de arme sub un spital de copii din Gaza, loc în care au fost ținuți ostaticii luați de Hamas din Israel

Potrivit imaginilor video prezentate de purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, în spitalul de copii au fost descoperite arme, dar și semne ale prezenței ostaticilor, mai mult, pe un perete se afla inclusiv o foaie cu zile tăiate, începând din 7 octombrie, data atacului, până pe 3 noiembrie.

”Nu există nici măcar o dovadă” în acest videoclip, răspunde Ministerul Sănătăţii din Gaza, este o ”înscenare nereuşită”. ”Ocupantul crede că prezenţa scutecelor într-un spital de copii este o dovadă excepţională, îşi bate joc de lume”.

Israelul bombardează fără încetare Fâşia Gaza şi desfăşoară o operaţiune la sol din 27 octombrie, cu scopul de a ”anihila” mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere pe teritoriul palestinian asediat, provocând peste 11.300 de morţi, dintre care două treimi sunt reprezentate de femei şi copii, conform Ministerului Sănătăţii al Hamas.

În plus, peste 1,5 milioane de locuitori din Gaza au fost forţaţi să se deplaseze în conformitate cu ordinele de evacuare ale armatei.

Mii dintre ei şi-au găsit refugiu în spitale în jurul cărora tancurile israeliene îşi întăresc acum strânsoarea.

Spitalul Al-Rantisi, evacuat ”sub ameninţarea armelor”, este acum gol.

Armata israeliană spune că a descoperit ”infrastructura Hamas în subsolul” acestui spital pentru copii din oraşul Gaza, conform declaraţiilor lui Daniel Hagari, care s-a filmat la faţa locului.

”Acest subsol apare în planurile iniţiale ale spitalului ca un loc de depozitare, iar persoanele strămutate şi-au găsit refugiu acolo” pentru a scăpa de bombardamente, răspunde Hamas. Iar dacă servea luptătorilor Hamas,”de ce nu au arestat niciun luptător?”, se întreabă în comunicatul de presă guvernul Hamas.

Citește și: OMS: Evacuarea spitalului Al-Shifa din Fâșia Gaza este o misiune imposibilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel