Hamas avertizează familiile ostaticilor israelieni că aceștia vor fi uciși de bombardamentele lui Netanyahu

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Ramura armată teroristă a Hamas l-a avertizat pe premierul israelian că va fi responsabil pentru moartea prizonierilor luați ostatici pe 7 octombrie dacă țara va continua să bombardeze Gaza.

Ramura armată teroristă a Hamas l-a avertizat pe premierul israelian că va fi responsabil pentru moartea prizonierilor luați ostatici pe 7 octombrie dacă țara va continua să bombardeze Gaza.

O imagine înfricoșătoare postată pe fluxul Telegram al Brigăzilor Al-Qassam - așa cum este cunoscută oficial aripa armată a Hamas - a arătat un grup de oameni care privesc un ecran de televizor aflând că ostaticii au fost uciși în lovituri aeriene.

Ecranul TV, stilizat ca o alertă de breaking news, poartă mesajul: Brigăzile Al-Qassam: "Anunțăm uciderea tuturor prizonierilor pe care îi aveam după ce au fost bombardați de avioanele de război sioniste".

Imaginea, scrisă în arabă și ebraică, avea ca legendă: "Dacă Netanyahu continuă războiul, fiți pregătiți pentru această veste".

Se crede că Hamas mai deține în continuare peste 100 de prizonieri, după ce a eliberat 105 în timpul încetării de scurtă durată a focului de anul trecut, în schimbul prizonierilor palestinieni; dar se crede că și mai mulți dintre cei aflați în captivitate au fost uciși.

Hamas a acuzat Israelul pentru unele dintre aceste omoruri, inclusiv pentru moartea recentă a lui Yossi Sharabi și Itay Svirsky. Vestea despre soarta lor a fost anunțată într-un videoclip narat de un alt ostatic israelian, Noa Argamani, la începutul acestei luni. 

Israelul neagă responsabilitatea pentru moartea lor, dar a recunoscut că a efectuat lovituri asupra unei clădiri din apropierea locului în care erau ținuți.

Amenințarea la adresa ostaticilor vine după ce Ministerul de Externe a anunțat că va opri finanțarea viitoare a Agenției Națiunilor Unite pentru Ajutor și Lucrări (UNRWA).

Agenția de ajutorare s-a confruntat cu acuzații din partea Israelului potrivit cărora o parte din personalul său a fost implicat în atacurile din 7 octombrie

Agenția de ajutorare este o sursă esențială de sprijin pentru populația din Gaza, dar s-a confruntat cu acuzații din partea Israelului potrivit cărora o parte din personalul său a fost implicat în atacurile din 7 octombrie.

Israelul a afirmat că unii dintre angajații agenției de ajutorare au participat activ la incursiunea Hamas în Israel de acum trei luni, care a ucis aproximativ 1 200 de persoane, majoritatea civili, iar militanții au luat ostatici aproximativ 250 de persoane.

Marea Britanie s-a alăturat SUA, Australiei și Canadei în întreruperea finanțării. UNRWA a declarat că a efectuat o anchetă și că a pus deja capăt angajării mai multor persoane.

Anunțând investigația, comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini, a declarat vineri că a decis să rezilieze contractele unor membri ai personalului pentru a proteja capacitatea agenției de a furniza asistență umanitară.

Lazzarini nu a dezvăluit numărul angajaților presupus a fi implicați în atacuri și nici natura presupusei lor implicări. 

Vorbind pentru BBC, fostul purtător de cuvânt principal al organizației, Christopher Gunness, a declarat că suspendarea ajutorului pentru UNRWA a fost "disproporționată".

El a avertizat că aceasta nu va duce decât la creșterea suferinței în Gaza și că UNWRA și-a demonstrat angajamentul față de pace prin demiterea celor aflați în centrul acuzațiilor.

Gunness a declarat: "Un milion de persoane strămutate se refugiază în prezent în clădirile UNRWA și în jurul acestora. Ei sunt cei care vor avea de suferit ca urmare a acestei decizii. Restrângerea serviciilor UNRWA va destabiliza, de asemenea, regiunea într-un moment în care guvernele occidentale încearcă să limiteze o conflagrație regională", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel