EXCLUSIV  Hamas negociază cadavrele ostaticilor! Reuven Azar: Ei au un singur scop... nu avem de ales/ VIDEO

foto Freepik
foto Freepik

Ambasadorul Israelului în România a vorbit despre scopul Hamas și obiectivul ridicol pe care-l au teroriștii. 

”Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat oficial două obiective principale. După masacrul din 7 octombrie, el a anunțat distrugerea Hamas și eliberarea ostaticilor. Cum este posibil să se facă acest lucru? Pentru că de distrugerea Hamas se tem mulți oameni. Probabil că Hamas nu are nicio problemă în a executa ostaticii atunci când forțele de apărare israeliene se apropie de sediile lor sau de locurile în care îi țin ostaticii de cinci luni. Probabil că mulți dintre ei sunt într-o stare medicală foarte proastă până acum” a ridicat problema Bogdan Chirieac. 

”Nu ne vom preda în fața terorii”

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a răspuns: ”Asta este exact ceea ce a vrut Hamas, această dilemă. Este exact ceea ce a vrut să facă Hamas. Au vrut să ia ostaticii pentru a preveni o invazie terestră a Israelului. Acest lucru nu se va întâmpla. Nu ne vom preda în fața terorii. Și, într-adevăr, acest lucru creează o dilemă și trebuie să calibrăm între nevoile pe care le avem de a distruge Hamas și de a recupera ostaticii, dar suntem hotărâți să le realizăm pe amândouă. Astfel, ceea ce am văzut este că, la aproximativ 50 de zile de la atacul comis de Hamas, am reușit să eliberăm aproximativ 110 ostatici. Mai sunt încă 134 de ostatici. Am reușit să salvăm militar câțiva dintre ei. Dar suntem siguri că, dacă nu vom folosi presiunea militară, Hamas nu va elibera ostaticii. Din nefericire, există rapoarte, și am putut deja să verificăm complet că există cel puțin 22-25 de ostatici care au fost uciși de Hamas după ce au fost răpiți. Însă acesta este un lucru pe care vom continua să îl urmărim”. 

Obiectivul ridicol al Hamas

”De asemenea, se negociază cadavrele. Știu că este ciudat pentru publicul european, dar Hamas negociază cadavrele, deoarece doriți ca acestea să fie îngropate în Israel” a mai spus Bogdan Chirieac. 

”Tacticile lui Hamas sunt tactici de teroare. Am vorbit despre modul în care aceștia abuzează de asistența internațională, dar ceea ce am văzut la 7 octombrie nu sunt doar crime împotriva umanității care au fost comise, uciderea fără discriminare a copiilor, a bătrânilor, a femeilor, violuri și arderea de vii a oamenilor. Am văzut și ceva foarte rar, și anume faptul că s-au lăudat cu crimele. Și am văzut acest lucru în videoclipurile care au fost publicate imediat în acea zi și în zilele următoare. Deci, de ce face Hamas acest lucru? De ce se laudă? Ei au un scop. Vor să sperie poporul israelian. Vor ca israelienii să ajungă la o concluzie. Este ridicol, dar vor să ajungă la concluzia că ar trebui să părăsească Israelul. Și de aceea sunt hotărâți, iar liderul lor a spus că după 7 octombrie. Au spus că vor repeta 7 octombrie din nou și din nou până când își vor atinge scopul. Și de aceea trebuie să îi eradicăm. Nu avem de ales” a mai spus ambasadorul. 

”De aceea folosesc scuturi umane”

Acesta a întărit, la întrebările analistului politic: ”Primul motiv pentru care cred că au făcut astfel de crime este pentru că vor să terorizeze populația israeliană. Și ei știu că nu pot distruge Israelul pe cale militară, așa că încearcă să o facă într-un mod diferit”.

”Ei se bazau pe două prepoziții. Probabil presupuneau că lumea arabă va vedea ce se întâmplă, iar interesul lor era de a obține cât mai mulți palestinieni, civili uciși. De aceea folosesc scuturi umane. Astfel, se creează indignare, se creează o opinie publică pentru a pune presiune asupra Israelului pentru a opri campania militară, pentru a pune presiune asupra guvernelor pentru a lupta împotriva Israelului, pentru a obține sprijin din partea Iranului prin punerea în acțiune a reprezentanților lor, ceea ce au făcut. 

Așa că am văzut focuri de rachete și rachete din Liban, din Siria, din Irak și din Yemen. Din fericire, Israelul a dezvoltat sisteme de apărare aeriană foarte bune care au creat o situație în care majoritatea acestor rachete sunt neutralizate, iar numărul victimelor civile este scăzut”. 

”Nu vom opri războiul până când Hamas nu va fi complet eradicată”

”Astfel au încercat să creeze o situație în care alte fronturi sunt deschise împotriva Israelului, astfel încât Israelul să fie presat să nu continue campania împotriva Hamas. Și se bazau pe opinia publică, nu doar din lumea arabă, ci și din Occident, pentru a împiedica Israelul să lupte împotriva lor.

Toate aceste tactici vor eșua, pentru că opinia publică israeliană este absolut hotărâtă. Și revenind la întrebarea dvs. despre ostatici, în Israel s-a făcut un sondaj cu privire la această dilemă. Și au pus-o ca pe o întrebare binară. Ce ați face? Rezultatele sunt că, din trei israelieni, doi spun că eradicarea efectivă a Hamas este mai importantă decât aducerea ostaticilor înapoi. Dar nu cred că este o întrebare cu răspuns binar. Nu cred că este o chestiune binară.  

Credem că, punând mai multă presiune militară asupra Hamas, în cele din urmă, când vor fi complet înfrânți militar și vor fi încercuiți cu ostaticii, vor negocia. Deci, în această situație, vom putea salva ostaticii. Există posibilitatea ca negocierile de acum de la Cairo să dea roade și să facem o încetare temporară a focului pentru a aduce ostaticii înapoi. Dar nu vom opri războiul până când Hamas nu va fi complet eradicată”. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel