Hamas spune că nu se sperie de o ofensivă terestră israeliană

FOTO: Freepik @nikitabuida
FOTO: Freepik @nikitabuida

Hamas a declarat luni că nu se teme de o ofensivă terestră a Israelului, care şi-a masat soldaţii de-a lungul Fâşiei Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul acestei mişcări islamiste, pe care Israelul intenţionează să o distrugă, transmite AFP. 

'Ameninţarea ocupaţiei de a lansa o ofensivă terestră împotriva poporului nostru nu ne sperie şi suntem pregătiţi pentru aceasta', a declarat purtătorul de cuvânt al aripii armate a Hamas, Abu Obeida, într-o înregistrare audio.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel din 7 octombrie, ziua atacului Hamas, conform cifrelor furnizate de oficialii israelieni care au estimat, luni dimineaţă, numărul ostaticilor aflaţi în mâinile Hamas la 199. Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că 'eforturile privind ostaticii sunt o prioritate naţională'.

Abu Obeida a declarat luni că numărul ostaticilor din Gaza se ridică la 200 - 250, precizând că 200 dintre ei se află în mâinile brigăzilor Al-Qassam, aripa armată a Hamas şi că alte facţiuni ale rezistenţei deţin restul captivilor. 'Vom elibera deţinuţii străini dacă sunt îndeplinite condiţiile', a adăugat el.

Obeida a reamintit că 22 de ostatici au fost ucişi în urma raidurilor israeliene asupra Fâşiei Gaza. Peste 2.750 de persoane au fost ucise în atacurile israeliene, potrivit autorităţilor locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel