Hamas va răspunde "foarte curând" la propunerea de încetare a focului

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Un oficial Hamas a declarat că grupul va răspunde "foarte curând" la o propunere menită să asigure prima încetare a focului prelungită de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas.

Agenția de știri AP citează un oficial Hamas, care a declarat că grupul va răspunde "foarte curând" la o propunere menită să asigure prima încetare a focului prelungită de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas.

Propunerea a fost făcută în urma discuțiilor de la Paris, la care au participat șefii serviciilor de informații din Israel, SUA și Egipt, împreună cu premierul Qatarului.

Aceasta ar deschide calea pentru o pauză prelungită a luptelor și pentru schimburi treptate de ostatici deținuți de Hamas cu palestinieni încarcerați în Israel. 

Singurul armistițiu de până acum a durat o săptămână, la sfârșitul lunii noiembrie

Singurul armistițiu de până acum a durat o săptămână, la sfârșitul lunii noiembrie. 

Acesta a dus la eliberarea a peste 100 de femei, copii și ostatici străini deținuți de Hamas, în schimbul a 240 de prizonieri palestinieni.

Protestatarii din Tel Aviv au organizat o demonstrație ieri seară, cerând un acord imediat pentru aducerea acasă a ostaticilor rămași.

Sute de persoane, inclusiv familiile ostaticilor, au luat parte la protest, iar traficul pe o autostradă importantă a fost blocat timp de aproximativ 20 de minute. 

Din cei 136 de ostatici deținuți în Gaza, se crede că peste 100 sunt încă în viață, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel