Haos pe Aeroportul Eindhoven din Olanda. Traficul aerian, oprit din cauza unei perturbări majore

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Forțele Aeriene Regale ale Olandei nu au oferit detalii despre cauza pertubării traficului aerian de pe cel de-al doilea aeroport ca mărime din țară.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării a raportat că sunt probleme de natură IT, scrie Reuters. ”Angajații se confruntă cu probleme de conectare și, în unele cazuri, există un impact asupra furnizării serviciilor deoarece numerele de telefon nu sunt accesibile”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Pană națională care a perturbat sistemul

De asemenea, Serviciile de urgență olandeze au raportat o pană națională, care a perturbat sistemul obișnuit de alarmă și comunicare, deși au precizat că numerele de urgență naționale funcționează în continuare. Nu este clar dacă există o legătură între aceste perturbări.

Citește și - Pană globală a sistemului Microsoft. Incidente la companii aeriene, bănci și instituții mass-media. Sute de zboruri, blocate

Amintim faptul că mai mulți giganți ai transporturilor, companii media, bănci, dar și firme de telecomunicații din întreaga lume au raportat, la mijlocul lunii iulie, întreruperi de sistem care le perturbau operațiunile. Pana informatică de la Microsoft a fos cauzată de o actualizare realizată de firma de cybersecurity CrowdStrike

O actualizare defectuoasă a platformei de securitate cibernetică CrowdStrike a făcut să se întrerupă sistemele Microsoft, fapt care a afectat companii din toată lumea, relatează agenţia EFE.

Actualizare defectuoasă

Compania a admis faptul că o greşeală în actualizarea platformei sale CrowdStrike Falcon, care reprezintă unul dintre sistemele de protecţie ale Windows, a cauzat acest "haos" şi a dat asigurări, la vremea respectivă, că se lucrează pentru a se remedia aceste schimbări.

Ce a provocat apariţia ecranelor albastre care semnalau faptul că sistemele nu mai funcţionau

După cum au explicat agenţiei EFE experţii în informatică, ultima actualizare a driverului Falcon avea erori; imediat a colapsat Azure, platforma de cloud computing făcută de Microsoft, cu scopul de a construi, testa, implementa şi administra aplicaţiile şi serviciile, folosind infrastructura sa globală. Acest lucru a provocat apariţia ecranelor albastre ce semnalau faptul că sistemele nu mai funcţionau, iar serverele trebuiau repornite.

CrowdStrike indică ştergerea unui fişier sys - fişier de sistem al Windows - însă asta nu garantează deocamdată recuperarea tuturor funcţiilor, deoarece, după cum au spus experţii pentru EFE, toate serverele unei companii sunt conectate între ele, prin urmare, deşi unul şi-ar putea reveni, restul ar putea să nu funcţioneze.

Fondată în anul 2011, cu un capital iniţial de 26 milioane de dolari şi furnizoare de servicii pentru unele dintre cele mai importante companii ale lumii, respectiv Microsoft sau Dell, CrowdStrike oferă servicii de securitate, în domeniul tehnologic şi platforma sa CrowdStrike Falcon are scopul de a detecta breşe de securitate în timp real. Citește continuarea articolului aici!

Citește și - Pană cibernetică globală. Cătălin Chivulescu, consultant IT, arată riscurile majore. Avertisment pentru Guvernul României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel