Haos pe aeroportul Otopeni. FACIAS a solicitat explicații urgențe pentru situația dezastruoasă din aeroport

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a adresat o cerere oficială conducerii Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), solicitând explicații pentru lipsa condițiilor minime de igienă, siguranță și confort de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București. 

Solicitarea FACIAS vine în contextul în care instalația de aer condiționat a aeroportului este defectă de câteva zile, iar activitatea, care și așa se desfășoară în condiții dificile, este perturbată sever de cele mai mici incidente. Ultima „aventură” de acest gen a avut lot după ce zeci de zboruri au fost perturbate de defectarea unei benzi pentru bagaje. 

Frustrările au ajuns la cote maxime, iar autoritățile asistă impasibile la chinurile pasagerilor.

„Aeroportul, principala poartă de intrare în România, ar trebui să asigure standarde minime europene de confort, dar realitatea este cu totul alta.

Într-o scrisoare adresată directorului general Gabriel Bulgaru, FACIAS a prezentat concluziile unei inspecții la fața locului, care a evidențiat o serie de deficiențe grave: aeroportul nu dispune de aer condiționat, iar curățenia din băi lasă mult de dorit. De asemenea, se pare că aeroportul nu a beneficiat de renovări semnificative de mult timp, ceea ce afectează negativ călătorii.

FACIAS subliniază că, având în vedere statutul aeroportului Henri Coandă ca principală poartă de intrare în țară, este esențial ca acesta să ofere facilități moderne și igienice. În contextul în care starea actuală a aeroportului poate descuraja turiștii și poate crea o imagine negativă a României, fundația consideră că este imperativ ca aceste probleme să fie urgent soluționate.

În solicitarea FACIAS se regăsesc o serie de întrebări legate de bugetul de investiții pe anul în curs și despre sumele alocate pentru sporirea confortului călătorilor. De asemenea, FACIAS a solicitat acces la cel mai recent raport de audit al aeroportului pentru a înțelege de ce aceste deficiențe majore nu au fost semnalate anterior”, spune FACIAS într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel