Harghita: Aplicaţia turistică 'Visit Harghita', descărcată de peste 4.000 de ori de la lansare

Aplicaţia turistică pentru telefonul mobil Visit Harghita, realizată de Consiliul Judeţean Harghita, lansată la data de 12 decembrie 2018, a generat peste 4.000 de descărcări până în momentul de faţă, cei mai mulţi dintre cei interesaţi de frumuseţile judeţului fiind utilizatori din România.

Potrivit informaţiilor furnizate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, aplicaţia a fost foarte populară în timpul vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, când a oferit şi posibilitatea urmăririi în direct a Liturghiei Pontificale. 'Aplicaţia a fost foarte populară în cursul săptămânii trecute, în perioada vizitei apostolice. Informaţiile legate de vizita Papei Francisc, precum delimitarea sectoarelor, orarul trenurilor speciale, locurile de parcare disponibile, ghidul pelerinului şi alte informaţii utile au putut fi accesate prin aplicaţie. De asemenea a fost posibilă urmărirea directă a liturghiei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc în limba română şi limba maghiară', au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Harghita.

Potrivit sursei citate, în cele cinci luni de la lansare, 84% dintre cei care au descărcat aplicaţia au fost din România, 12% din Ungaria, 2% din Germania şi 1-1% din Austria şi Marea Britanie. 'Bucureştiul se află pe primul loc la scară urbană, 35% dintre utilizatorii aplicaţiei Visit Harghita locuiesc în capitala României. 87% din vizitatorii paginii web: www.visitharghita.com sunt din România, 9% din Ungaria, 2% din Olanda, 1% din Germania şi 1% din SUA. În ceea ce priveşte oraşele, 42% dintre cei interesaţi accesează pagina din Bucureşti', a precizat sursa menţionată. În ultima lună, cele mai vizualizate conţinuturi ale aplicaţiei au fost vizita Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, programul Zilelor Judeţului Harghita şi ghizi turistici acreditaţi.

Cea mai recentă schimbare semnificativă a aplicaţiei este listarea locurilor de cazare care acceptă tichete de vacanţă, iar în viitor vor fi disponibile şi alte informaţii utile, cum ar fi orele de deschidere ale farmaciilor care operează în judeţul Harghita şi informaţii de contact pentru companiile de taximetrie. Aplicaţia Visit Harghita este una gratuită, disponibilă în trei limbi, iar pe lângă atracţiile turistice oferă informaţii utile şi recomandări pentru petrecerea timpului liber. Aplicaţia pentru telefonul mobil, care are şi un ghid audio pentru prezentarea atracţiilor turistice, poate fi descărcată în mod gratuit din App Store şi Google Play. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel